Neden Blog Yazarlığı Yapmalısınız? 20+ Sebep

kategorisinde, en son 13 Haziran 2019 tarihinde güncellendi. 33 yorum yapıldı
Yazıyı puanla >>

“Blog yazarlığı yapmak istiyorum ama neden?”, “Blog nasıl açılır biliyorum ama neden blog yazarlığı yapacağımı bilmiyorum.”, “blog kurmamın ne gibi faydaları olur ki” gibi türlü türlü sorularınız için size şahane bir liste hazırladım. Bu listede sizlere blog kurmak ne işe yarar, blog açmak ne gibi faydalar sağlar konularıda detaylı bir bilgi vereceğim.

Blog yazarlığı yapmak için öncelikle aklınızdaki tüm soruları ortadan kaldırmanız ve çabuk pes etmemek için kendinize sağlam bir sebep bulmanız gerekir. Ama hiç endişe etmeyin. Sizlere bu yazıda bir blog açmak için kendi hissettiğim ve yaşanmış sebepleri sıralayacağım. Gelin şimdi “neden blog açmalısınız?” sorusuna birbirinden güzel ve geçerli sebepleri sıralayalım.

1- Yeni Şeyler Öğrenmenizi Sağlar

Blog kurmak sizlere engin internet hazinesini sonuna kadar kullanma kapılarını açar. İlgi alanlarınızı, tecrübelerinize dayalı bilgileri, deneyimlerinizle test ettiğiniz durumları ya da kendinizi geliştirmeye çalıştığınız konuları daha iyi aktarmak için araştırma yapmak gerekir. Blog yazarlığı sizi bu bağlamda detaylı araştırma yapmaya sevk eder. Eğer birilerine bir şeyler anlatacaksanız anlattığınız şeylerin doğruluğunu ve geçerliliğini netleştirmeniz gerekir. Blog yazmak da sizi bu tespit sürecinde deneyimli kılar.

Araştırma yapmanın sonucu olarak tecrübelerinizi bilgilerle ve gerçeklikle daha iyi bağdaştırırsınız. Böylelikle yeni bilgilere kapı aralarsınız. Blog yazdığınız her gün kendinize yeni şeyler kattığınızı fark edeceksiniz.

2- Daha İyi Düşünmenizi Sağlar

Açık düşünme ve fikir üretme yeteneği, hayatımızın en kritik becerilerindendir. Bu beceriler ne yazık ki okulda öğretilmez. Blog yazarlığı bu boşluğu doldurur. Sürekli yeni içerikler üretmek için düşünme kaslarınız çalışır. Böylelikle konuları ve olayları daha doğru bir şekilde birbirine bağlamaya başlarsınız.

Üreteceğiniz her yeni içerik, size yeni bir ufuk açar ve sunduğunuz şeylerin doğruluğunu zihninizde kıyaslama yaparak netleştirirsiniz. Aslında her yazınızın bir öncekiden daha profesyonel ve kaliteli olması da gün geçtikçe gelişen düşünme yetiniz ve buna bağlı olarak da artan yazma kabiliyetinizdir.

Yeni şeyler yazarken araştırdığınız bir yabancı kaynak, okuduğunuz bilimsel bir yazı ya da rastladığınız yeni kelimeler düşünce hanenize her seferinde artı bir puan olarak yazılacaktır. Kısa süre sonra yaşamınıza, ilişkilerinize ve içinde bulunduğunuz topluluklara derinlemesine etkileri olacak bu gelişim, başkalarıyla entelektüel olarak sohbet edebilmeyi ve tartışmalardaki gücünüzü öne çıkarabilmenizi sağlayacaktır.

3- Özgüveninizi Artırır

Blog yazarlığı size şahane bir özgür alan sunar. Kendi alan adınız ve kendi hostinginiz üzerinde tüm yazıların altına attığınız imzanızla aklınızdakileri özgürce dile getirebilirsiniz. Fikirleriniz saçma da olsa, doğru da olsa, yanlış da olsa blog yazarlığı sizi kısıtlamaz.

Toplum önüne çıkma ve fikirlerinizi ifade etmek çoğu insan için korkulu bir rüyadır. Ancak blog açmak ve blog yazarlığı yapmak aslında tüm dünyanın önünde fikirlerinizi dile getirmekten başka bir şey değildir.

4- Daha Tutarlı & Düzgün Konuşmanızı Sağlar

İlgi alanlarınız üzerine yayın yaptığınız bir blogta ürettiğiniz her içerik için yeni şeyler öğrenirsiniz. Bu öğrenim süreci sadece yazma yeteneğinizi değil aynı zamanda bildiğiniz konular üzerinde daha tutarlı ve kendinden emin konuşmanızı sağlar.

Zamanla bir kitleyle konuşmak, fikirlerinizi savunmak ve karşı tarafı ikna edecek düzeyde kabiliyete sahip olmak kaçınılmazdır. Blog yazmak sizi ne konuştuğunuzu bilme konusunda emin kılacaktır.

5- Para Kazandırır

Blog yazarı olmanın en can alıcı ve belki de bazıları için en önemli noktası: blog yazarak para kazanmak. Kimileri için bu bir efsane olsa da aslında hiç de öyle olmadığını size kendimden bir örnekle blog nasıl açılır başlıklı yazıda anlatmıştım.

Blog açmak aslında işinizi doğru yaptığınızda ve kendinize bir strateji belirlediğinizde size gerçekten büyük bir gelir kapısı açabilir. Her sitede gördüğünüz Google reklamlarının yayıncısı olarak, blogunuzun kategorisine uygun ve kitlenizin ilgisini çekecek ürünleri satarak, kendi tasarladığınız el işi ürünlerini satarak, birçok firmanın sunduğu ortaklık sistemlerini kullanarak, sitenizin popüler hale gelmesinden sonra kendi sitelerinin reklamlarını yayınlatmak için sıraya dizilen kişilerin sitelerini yayınlayarak ve daha birçok yöntemle blogunuzdan gelirler elde edebilirsiniz.

Öyle ki bu tarz pazarlama ve reklam stratejileri sizlere aylık olarak binlerle ifade edilebilen gelirler sağlayabilir. Ancak unutmamanız gereken en önemli şey bu tarz kazançlara ulaşmak her işte olduğu gibi blog yazarlığında da hemen mümkün değildir. Emek etmeli, blogunuza gerçekten kayda değer içerikler eklemeli ve sabırla bunu istikrarlı bir şekilde sürdürmelisiniz.

Blog yazarak para kazanmanın en güzel noktası ise bunu sadece bilgisayar başından yapıyor olmanız ve ailenize, kendinize, dostlarınıza vakit ayırabilme şansınızın olması.

6- “İyilik” Yapmanıza Fırsat Tanır

Bir önceki başlıkta blog yazarak para kazanmak konusuna değinmiştim. Ancak hepimiz biliyoruz ki her şey para kazanmak değildir. Blog yazarlığı sizlere bunun yanında çocuklara, yardım bekleyen kişilere, sesini duyuramayanlara bir platform olma olanağı tanır.

Dünya üzerinde popüler birçok blog yazarı kendi kitlelerini kullanarak ihtiyaç sahibi çocuklara, su sorunu yaşayan topluluklara, hayatında hiç doğum günü kutlamamaş miniklere ellerini uzatarak onları sevindiriyorlar. Sizler de zamanla büyüyen kitlenizi kullanarak buna benzer sosyal sorumluluk projeleri üretebilir ve insanlara faydalı işler yapabilirsiniz.

Unutmayın, blog yazmak sizin için aklınıza gelebilecek tüm yolları açma gücüne sahiptir.

7- Zorlukla Mücadele Etmeyi Öğrenmenizi Sağlar

Dürüst olmak gerekirse insan zorluklara karşı ayakta durmakta zorlanır ve genellikle bu gibi durumlardan kaçar. Doğamız gereği zorlukla mücadele etmekten korkarız.

Blog açmak oldukça kolay bir iştir. Blog nasıl açılır başlıklı yazım sayesinde siz de 15 dakikada bir blog sahibi olabilirsiniz. Blog açmak kolaydır ancak blog yönetmek zordur. Eğer başarı istiyorsanız bu zorluğu aşmanız gerekir. İstikrarlı bir şekilde özgün içerik üretmek, birçok kriteri göz önünde bulundurup yazı yazmak, ziyaretçilerinizi analiz etmek ve daha birçok konuda takip yapmak gerçekten zor bir iş.

Blog yazarlığı size “zor”la mücadele etme konusunda da büyük bir getiri sağlayacaktır.

8- Ücretsizdir

Blog açmak tamamen ücretsizdir. Satın aldığınız hosting ve domain aslında blog için değil blogunuzu tam olarak yönetebilmek (hosting) ve daha güzel göstermek (domain) için kullanılır. Blogunuzu kurmanıza ve tüm içeriklerinizi yayınlamanıza olanak tanıyan WordPress yazılımı aslında tamamen ücretsizdir. Ki zaten hosting ve domain ücreti de yıllık olarak dişe dokunmayacak kadar küçük miktarlardır.

Tamamen ücretsiz bir şekilde internetteki tüm yayıncılar gibi siz de kendi fikirlerinizi internet kullanıcılarıyla buluştururken özgürce zihninizdekileri yazabilirsiniz.

9- Ek Bilgi Gerektirmez

Eğer bir ofis dosyasında yazı yabiliyorsanız bir blogda da yazı yazabilir ve paylaşabilirsiniz. Bu kadar kolaydır ve bir şeyleri yönetmek için ek bilgiler gerektirmez.

Blog nasıl açılır yazımda bir blogu nasıl kuracağınızı öğrendikten sonrası artık çocuk işidir -ki çocuklar bile blog açıp yazı yayınlıyor!-.

10- Kitle Sahibi Olmanıza Yardımcı Olur

Tıpkı Blog Kurdu’nda benim sahip olduğum gibi siz de binlerce okuyucuya erişebilirsiniz. Yine Blog Kurdu’nda olduğu gibi her içeriğinizden anında haberdar olmak isteyen yüzlerce aboneye sahip olabilirsiniz. Bu aboneler ve ziyaretçilerin hepsi sizin dostunuzdur.

Giderek geliştirdiğiniz ve daha fazla okuyucuya ulaştığınız blogunuz bir süre sonra size kemikleşmiş bir kitle sağlar. Bu kitle sizi başkalarına önerir, tavsiyeler sizi daha da büyütür. Gün geçtikçe, her yeni içerikle artan samimiyetiniz bir süre sonra size gerçekten sizi severek takip eden dostlar biriktirir.

11- Kamu Politikalarını Etkilemenize Yardımcı Olur

Dünya üzerinde birçok örneği olduğu gibi blog yazarlığı kamu politikalarını etkileyebilmeniz için size bir fırsat sunar. Kimseye ulaşamadığınızı hissettiğinizde, sesinizi duyuracak bir platform bulamadığınızı düşündüğünüzde sorunları, olması gerekenleri, eksik gördüklerinizi kendi blogunuz üzerinden dile getirebilirsiniz. Böylece okuyucu kitlenizin de gücüyle bir araya gelen bu paylaşımlarınız kamusal sorunlara çözüm üretilebilmesi için bir sesleniş imkanı sunar.

12- Disiplininizi Artırır

Eğer gündelik hayatınız biraz disiplinsizse -tıpkı benim gibi!- blog yazmak size belirli bir program oluşturma ve bu programa uyma noktasında büyük katılarak sağlayarak hayatınızdaki disiplini artıracaktır.

Günlük hayatınızda insanlarla olan ilişkileriniz ya da şirket/ofis gibi ortamlardaki işlerinizde biraz tembel mi kalıyorsunuz? Bir şeyleri programlama konusunda eksik misiniz? Eğer blog yazarken içeriklerinize özel vakit ayırıp bunu bir plana programa oturtmazsanız üzgünüm ama başarılı olmanız güçleşecektir. Bu da size doğal olarak bir yayın takvimi yapma ve bu takvime uyma zorunluluğu getirir. Böylelikle sahip olmadığınız iş disiplinine bünyeniz alışmaya başlar ve günlük hayatınızda da bunun etkilerini görürsünüz 🙂

13- Güvenilirlik Kazanmanıza Yardımcı Olur

Sertifikalar, özellikle ülkemizde özensizce hazırlandıklarından bir konuda beceri veya bilgiye sahip olduğunuzu ispatlamak için kabul edilebilirliklerini gün geçtikçe kaybediyor. İster iş arayanlar, ister yatırımcı arayan genç girişimciler, ister bağlantılarını genişletmek isteyen bir STK temsilcisi yada benim gibi müşterilerini arayan bir profesyonel bir blog açarak bilgilerini ve tecrübelerini gayet pratik ve etkileyici şekilde ortaya koyabilir.

Özellikle internet sektörüyle ilgiliyseniz bir işte elinizdeki sertifikalardan ve diplomadan çok uzmanlığınıza neyi ne kadar yapabildiğinize dikkat edildiğini biliyorsunuzdur. Bu tarz sektörlerin “uzmanlara” ihtiyacı olduğu için iş bitirici güce sahip olmak isterler. Blogunuz “iş bitirici” olduğunuzu kanıtlamanız için eşsiz bir sahadır.

14- “Yazar” Olmanıza Yardım Eder

Biliyorsunuz ki bir yayın şirketiyle anlaşıp kitap bastırmak biraz gıcık bir süreçtir. Yayıncıların sizi kapıdan reddetmesi, içeriğinize burun kıvırması olağandır. Blog yazarlığı, basılı yayıncılık için size büyük bir referans sağlar. Kuvvetli yazarlık yetinizi blogunuza yansıtarak sahip olacağınız bir kitle size kitaplarınızı bastırmanız ve yeterli sayıda satabilmeniz için başlangıç birikimi sağlar.

Hali hazırda kitaplarınızı okuyacak kitle çoktan birikmiştir ve blogunuz size kazanç sağlamaya, kitaplarınızı bastıracak bütçeyi çıkarmaya başlamıştır. Artık gerçek bir yazar olmak için yolunuz açık olsun!

15- Konuşmacı Olarak Davet Edilirsiniz

Blogunuz sizin dünyaya açılan pencerenizdir. Paylaştığınız her şeyi kendi zihninizde harmanlayıp okuyucularınıza ulaştırırsınız. Unutmayın ki okuyucularınız sadece evlerinde oturmuş ve hiçbir şeyle uğraşmayan insanlar değildir. Onların bir tanesi büyük bir organizasyonun sahibi, bir tanesi girişimci avcısı, bir tanesi köklü bir şirketin sahibi, bir tanesi düzenleyecekleri organizasyonda konuşmacı arayan bir şirketin insan kaynakları personeli olabilir! Evet, aranan isimsiniz.

Yazdıklarınız ve oluşturduğunuz kitleniz sizi inanılmaz noktalara taşıyabilir. İnsanlara ufuk açıcı bilgiler verip başarınızı kanıtlamanız sizlere konuşmacı bileti kazandırabilir. Blog Kurdu’nun ve yaptığım işlerin sonucunda ben de hala kitlelere, topluluklara çevrimiçi ve reel olarak konuşmalar yapıyorum.

16- “CV”nizi Güçlendirir

Blog yazarlığı yaparken gerçekten kaliteli içerikler ortaya çıkarmak zahmet ister. Ancak ortaya çıkaracağınız bu içerikler sizin bilgi birikiminizi ve deneyimlerinizi kanıtlayan birer referanstır.

Ufku geniş büyük şirketler son yıllarda CV’lerde bir blog sitesinin olup olmadığına bakmaya başladı. Bu onlar için önümüzdeki süreçte önemli bir kriter haline gelebilir. Çünkü blog yazmak hem bilgilerinizi kanıtlar hem de bu bilgileri takım bütünlüğüne uygun şekilde organize edip edemeyeceğinizi gösterir. Aslında “öylesine” açtığınız blog işe alım süreçlerinde sizi rakiplerinizden öne geçirebilir.

17- Seçim Yapma Yeteneği Kazandırır

Her gün yeni şeyler yaşarsınız. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla çok farklı konularda iletişim kurarsınız. Yeni bir kitap okur yeni bir film izler yeni bir haber duyarsınız. Bunların hepsi blogunuz için bir kaynak olabilir ancak hepsini bloglamanız mümkün değildir.

Çevrenizdeki potansiyel bilgi kaynaklarından edindiklerinizi, başlıkları, içerikleri doğru bir şekilde filtrelemeli ve doğru bir şekilde bir araya getirmelisiniz. Blog yazarlığı size birçok bilgi arasından uygun olanı seçme ve tercih yapma yeteneği kazandırır.

18- Blog Yazarlığı Mutluluk Verir

Yazdıklarınızı okuyan bir kişi, blogunuzu takip eden bir kişi, herhangi bir yazıya yorum yapan bir kişi, size mail ile teşekkür eden bir kişi ve benzeri daha birçok kişi! Hepsi blog yazarlığı sayesinde tanıştığınız ve iletişim kurduğunuz insanlar.

Blog yazarlığı yaparken sizi mutlu edecek onlarca sebep var. Kendi fikirlerinizi dünyayla paylaşmak bir yana o fikirlerle aynı paydadaki insanların size yaptığı geri dönütler havalara uçuracaktır.

19- Yeni Beceriler Kazandırır

Bloglamaya yeni başlayan birçok kişi domain, hosting, HTML, PHP, CSS, WordPress gibi birçok kavrama genelde çok yabancıdır. Ancak bir süre sonra bu konular hakkında bilgi sahibi olurlar. Öğrendikçe dahasını keşfederler ve hiç alakaları olmayan yetenekler kazanmaya başlarlar.

Blog yazarlığı, sizlere yeni şeylerin kapısını aralayacak büyük bir iştir. Öğrenme isteğinizin her yayınladığınız yazıda bir kat daha arttığını, yazacağınız diğer yazıları iple çektiğinizi fark edeceksiniz. Gittikçe gelişen sıra dışı yetenekleriniz arkadaş ortamlarında da size hava katacaktır 😉

20- Kendi Ağınızı Kurmanıza Yardımcı Olur

Blog yazarlığı sizlere büyük bir ağ kurma fırsatı sunar. Ortak ilgi alanlarınızın olduğu insanlarla kendi yazdığınız yazılar üzerinden arkadaş olma şansı yakalarsınız. Hayranı olduğunuz insanların bile sizinle aynı konularda aynı fikirlere sahip olduğunu gördüğünüzde, size bir “selam” vermek için blogunuzdaki iletişim formunu kullandıklarında hissedeceğiniz duygu tarif edilemez güzelliktedir.

Sadece yazıyorsunuz oysaki, bildiklerinizi sevdiklerinizi veya ilgi alanlarınızı yazıyorsunuz. Ancak unutmayın ki dünyada sizinle aynı duyguları paylaşan birçok insan olabilir. Hepsi kendi ağınıza dahil edebileceğiniz müthiş bir potansiyeldir.

21- Sizi Unutulmaz Kılar

İnsanlar arkalarında bir eser bırakmadıkça unutulup giderler. Çok yakınımızda kaybettiğimiz insanları bir düşünün. Söyledikleri, düşündükleri, fikirleri bir yana somut şeylerini bile unutup gidiyoruz. Ancak yazarlar ve büyük eserler bırakan insanlar sürekli hatırlanırlar. Fikirlerini benimseyen insanlar onları daima yaşatırlar.

Blog yazarlığı fikirlerinizi, ruhunuzu, bilgilerinizi daima yaşatmanız için size bir fırsat sunar. Arkanızda bir iz bırakmanız için size şans tanır. Arkanızda fikirlerinizden koskoca bir miras bırakabilirsiniz. Bundan güzeli olabilir mi? 🙂

Blog yazarlı yapmak için daha onlarca sebep sıralanabilir. Ben bu yazıda sizler için hissettiklerimi ve blog yazarlığının bana kattığı değerleri örnek göstererek sizi bu konuda heyecanlandırmak ve teşvik etmek istedim 🙂

Yazın, mutlaka siz de bir blog yazın!

Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız blog nasıl açılır başlıklı yazımı mutlaka okuyun.

Abone Ol

Blog Kurdu'na şimdi abone olun birbirinden kaliteli ve farklı içeriklerle blogculuk ve Wordpress deneyiminizi güçlendirin.Onlarca abone arasına katılın, geride kalmayın.
Yorum Yap 33 yorum yapıldı

Yorumlar yeniden eskiye doğru sıralanmıştır.

Blogger Yanıtla
- 13:05

Teşekkürler çok yararlı oldu

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 14:54

    Harika! Mutlu bloglamalar.

mehmet ersoy Yanıtla
- 20:13

Gerçekten tesekkur ederim bunu okumuştum yıllar önce şuan bir dekorasyon blogum var

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 14:33

    Mutlu bloglamalar!

Halil İbrahim Yanıtla
- 15:51

Teşekkürler

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 16:02

    Ben teşekkür ederim!

Damla Yanıtla
- 09:41

Yazı bittikten sonra bir gülümsedim. Teşşekürler 🙂

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 15:37

    Gülümsemenize vesile olduysam ne mutlu! 🙂

Aysegul Yanıtla
- 22:30

Bende blog yazarı olmak istiyorum nasıl olucak bilmiyorum ama ve para kazanmak ilk hedefim düşüncelerimi ve yazma kabiliyetime güveniyorum

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 17:53

    Merhaba Ayşegül, Blog Nasıl Açılır adlı yazımı okuyarak kendinize bir blog açabilirsiniz. Eğer profesyonel bir blog hizmeti almak isterseniz WordPress blog paketi hizmetime göz atabilirsiniz. İlk hedefi para kazanmak olarak yola çıkanlar genelde hüsranla bu işten vazgeçerler. Çünkü blog açıp para kazanmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Emek, sabır ve zaman ister. Kaliteli içerikler üreterek hem reklam alabilmelisiniz hem de kullanıcılara değerli şeyler okutabilmelisiniz. Bu işi bir hobi olarak yaparsanız daha sağlıklı olacaktır.

Ali Yanıtla
- 11:57

Bu kadar güzel bir yazıyı nasıl sabrederek yazdınız. Sizi yürekten kutluyorum. ..Harika oldu. İyi ki okudum. 20 yıldır site işleriyle meşgulüm. Beni öyle silkelediniz ki…kendime geldim. ..Hali hazırdaki blogu bu kez blog yapmaya karar verdim:)
Teşekkürler

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 14:31

    Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim 🙂 Sizin için bir ateşleme olması sevindirici 🙂

Tolga Yanıtla
- 11:51

Elinize sağlık çok faydalı oldu.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 11:54

    Rica ederim, mutlu bloglamalar!

Duygu Yanıtla
- 13:00

Tesekkurler elinize saglik faydali bir bloğunuz var.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 13:02

    Teşekkürler Duygu hanım!

Recep Yanıtla
- 14:35

Hocam takip ettiğim blogların başında geliyorsun !
Konuya dair pek söylenecek bir şey bırakmamışsın.
İyi bloglamalar 🙂

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 10:37

    Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim Recep 🙂

C.Halil Özdemir Yanıtla
- 16:04

Blog yazarı olmak için, neler yapmak gerekir ve ne kadar kolay olduğunu bu makalede görebiliyorum. Açık, anlaşılır bir dilde yazılmış ve herkes kolayca anlayabilir.

Elinize sağlık, teşekkür ederim paylaşımınız için…

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 17:32

    Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim! Mutlu bloglamalar 🙂

ayşegül Yanıtla
- 17:16

merhabalar bende blog açmayı düşünüyorum ve ama nereden başlayacağımı nasıl açacağımı ne yapmam gerektiğini bilmiyorum bir veb sitemiz olmasıda mı gerekiyor blog açabilmek için lütfen bana detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim ve gerçekten internette bloğu en donanımlı anlatan kişi gerçekten sizsiniz teşekkürler birde parasız açılan bloglar çok bir işe yaramıyor deniyor doğrumdur

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 17:38

    Ayşegül hanım selamlar, güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim 🙂 Blog açmak hiç zor bir işlem değil. Teknik bilginiz olmadan bile yarım saat kadar kısa sürede bir blog sahibi olabilirsiniz. Bunun için detaylı adımlarla 5 sayfaya böldüğüm blog nasıl açılır yazısında benim yaptıklarımı birebir yapmanız yeterlidir. Eğer isterseniz tüm adımları video anlatımımda da bulabilirsiniz. Eğer ben hala yapamıyorum derseniz hazır blog paketime göz atabilirsiniz. Blog aslında zaten bir websitesidir. Websitesi türüdür. Ücretsiz blogların evet birçok dezavantajı var. Bu dezavantajların ne olduğunu görmek için de şu yazımı okumanız yeterli 🙂

Blog World Yanıtla
- 23:34

Merhaba, yazınız için teşekkürler. Bloggerların buluşma ve sosyal paylaşım noktasına sizi de bekleriz.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 16:20

    İlginiz için teşekkürler. Başarılar!

harun Yanıtla
- 15:30

Çok güzel bir blog yazısı olmuş ,makale tarzında ama aynı zamanda sıkmadan okutuyor.Başarılar diliyorum.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 15:35

    Güzel yorumunuz için teşekkür ederim 🙂 Mutlu bloglamalar.

Tarık Yanıtla
- 11:17

Newspaper 8 temasını aldım daha önce görseydim sizin temanızı alırdım çok güzel görünüyor sade ve şık 🙂

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 11:48

    Çok teşekkürler, yeni bir projeye başlamayı düşündüğünde aklında bulunsun o halde 😉

Tarık Yanıtla
- 02:39

Teşekkürler çok güzel paylaşımlarınız var bende yeni yeni başlıyorum blog yazmaya.. bir blogcunun okunacaklar listesi diye 5 maddeden oluşan bu listeyi nasıl yapıyorsunuz acaba bulamadım bir türlü. Çok güzel ve dikkat çekici duruyor

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 02:42

    Teşekkür ederim güzel yorumların için Tarık 🙂 Blogculuk yaşamında başarılar diliyorum. Aramıza hoş geldin! Blog Kurdu’nun tasarımını özel yaptığım için “okunacaklar listesi” bölümünü de özel olarak tasarladım. Maalesef buna benzer bir eklenti ya da bileşen olup olmadığını bilmiyorum daha önce hiç karşılaşmadım :/ Dediğim gibi BK temasını tasarlarken o kısmı da özel olarak yerleştirmiştim.

Gunay Zeyneb Tezgider Yanıtla
- 16:05

Gerçekten tesekkur ederim ekolojik ve pastoral hayatı seçtim ve blog açarak pastoral hayatın güzelliklerini paylaşmak istiyorum tüzel kisiliginize saygilarimla

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 16:07

    Zeynep hanım yorumunuz için çok teşekkür ederim. Oldukça güzel bir alanda yayın yapacaksınız 🙂 Blogculuk hayatınızda başarılar diliyorum.

Oğuzhan Yanıtla
- 12:43

Niçin blog açtın gibi soran arkadaşlarıma okutmak istediğim nadir yazılardan birisine denk geldim. Blog yazarlığı yapmak için aradığım sebeplere ulaştım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

* *