Başarılı Bir Blog Açmak İçin 5 Altın Kural

kategorisinde, en son 13 Haziran 2019 tarihinde güncellendi. 41 yorum yapıldı
Yazıyı puanla >>

Bir blog açtınız ya da açmaya karar verdiniz. Bu harika! Artık internette sizin de bir iziniz olacak demektir. Eğer sadece blog açmak ve bir şeyler karalamak istiyorsanız kim okumuş kim okumamış umrumda değil diyorsanız aşağıdakiler sizi çok ilgilendirmeyebilir. Ama ben hem blog açıp hem bir kitle oluşturmak istiyorum hatta blogum bana para kazandırsa hiç de fena olmazdı diyorsanız sıkı durun! Başarılı bir blog için gerekenleri sizin için aşağıda listeledim. Altın değerindeki bu 5 kuralı doğru bir şekilde uygularsanız blogunuz size altın yumurtlayabilir! Blog açmak için ne yapmalıyım diye düşünenler, en başta aşağıdaki 5 kuralı bilmelisiniz!

Eğer blog açmaya yeni başlıyorsanız mutlaka blog nasıl açılır başlıklı yazımı okumalısınız. Bu yazıda sizlere adım adım blog açmayı anlattım.

BİR: KONU SEÇİMİ

Blog açmak ve para kazanamak

Blog Açmak İçin Konu Seçimi

Blog açmak zahmetli bir iş değil. Yorucu bir iş de değil. Kesinlikle çok kolay ve belirli bir süre üzerinde çalıştığınızda size hem manevi hem maddi getirileri olabilecek harika bir hobi! Evet hobi diyorum çünkü blog açmak kesinlikle maddi ya da başka türlü beklentiye dayalı olarak yapılacak bir iş değil. Yalnızca bu beklentilerle girdiğiniz herhangi bir işte olduğu gibi blog işinde de, zaman istediğiniz şeyleri hemen size vermeyebilir ve çabuk pes etmenize sebep olabilir.

Severek yapmanız gereken bir uğraş olan blog açmak, bu hobiniz için bir konu başlığı belirleme özgürlüğünü size sunuyor. Bir blog açmaya karar verdiğinizde ilk yapmanız gereken şey “ne üzerine olacak?” sorusuna yanıt bulmaktır. Bir hobi olması için bu işe girişiyorsanız aslında zaten bir çıkış noktanız vardır. Blog açmak ve bu konuda gerçekten başarılı olmak istiyorsanız en çok sevdiğiniz ve ilgi duyduğunuz konularda yazmayı tercih edin. Kesinlikle en bilgili olduğunuz konuları değil en ilgili olduğunuz konulardan bahsediyorum. Aslında eğitimim matematik üzerine olmasına rağmen benim şuan size burada WordPress, Blogculuk, İnternet Tüyoları gibi konular üzerinde paylaşımlar yapmam tam da bundan dolayı işte. Bu konularda ilgiliyim, bu konularda hizmetler veriyorum ve bu konularda daha keşfedecek çok şeyim var. Hakkında çok fazla detay bilmediğiniz şeyleri birilerine aktarmanız gerekse bu konuda güzel bir sunum yapmak için detaylı araştırmalara ve ön hazırlıklara ihtiyacınız olacaktır. İşte tam da bu, sizi bir blog yazmak konusunda başarıya götürecek büyük bir güç kaynağıdır. Kendinize ilgi duyduğunuz, sabırla araştırmalar yapabileceğiniz, hakkında yeni şeyler öğrenmeyi isteyeceğiniz birkaç konu seçin ve bu konular hakkında blog yazmaya başlayın!

Blog İçi Konu Seçimi

Blogunuz için temel başlıkları seçtikten sonra yayın yaparken de konu seçimi yapmanız gerekecek. Burada anlatmak istediğim şey yayınlarınızı bir kategori üzerinde yoğunlaştırmak yerine ilk aşamada seçtiğiniz genel konu başlıklarına dikkat ederek yaymanız ve her kategoride orantılı içerik çıkarmaya çalışmanız. Bu hem daha güzel bir grafik çizmenize hem de kategorilerinizin aynı oranda doluluk göstermesine imkan verir.

Ziyaretçileriniz, web sitenizi sandığınızdan çok daha fazla detaylı inceliyorlar. Buna emin olabilirsiniz. Konuları ne kadar güzel irdelediğinize, onlarla ne kadar yakınlaşabildiğinize ve kategorilerinizi ne kadar yönetebildiğinize çok dikkat ediyorlar, benden demesi 😉

İKİ: PARAGRAF KULLANIMI

Blog açmak ve açtıktan sonra başarılı olmak için ikinci altın kuralımız yazılarınızı yazarken kullandığınız paragraflarla ilgili!

* Siz de biliyorsunuz ki artık herkes çok meşgul. Herkesin her an yapması gereken bir şeyler var. Sadece internette dolaşırken bile bir sonraki siteye geçmek için can atıyorlar! Onları fazla sıkmayın ve vermek istediğinizi hemen verin. İnsanlar sizden eğlenceli ve aynı zamanda bilgi verici şeyler almak istiyor. Bunu başarabildiğiniz zaman sabit bir kitle oluşturmak için ilk adımı atmış olursunuz. Sadece konu ve içerik değil sunduğunuz içeriğin insanlar tarafından kolay okunabiliyor olması, dikkat etmeniz gereken en önemli blog kurallarından birisidir.

blog açmak ve para kazanmak

* Paragrafları rahatlatın. Karmaşık arkaplanlar, sımsıkı paragraf aralıkları yanlış yazı tipi seçimi yerine ziyaretçilerinize iyi okuma bir deneyimi sunmanız sandığınızdan çok daha önemlidir. Mesela düşünün, bir internet sitesinde herhangi bir yazıyı okurken birbiri içine girmiş şekilde duran cümleler sizi boğardı değil mi? Evet, kesinlikle boğardı. Blog yayıncılığına başlarken insanları çok daha kaliteli bir görüntüyle karşılamak için mutlaka deneme yayınlar yaparak  sizi en çok rahatlatan ve ziyaretçilerinizi memnun edeceğine inandığınız yazı tipi ve arkaplan rengini bulun.

blog açmak ve para kazanmak

* Başlık etiketlerini mutlaka kullanın! h1, h2, h3, h4, h5 ve h6 olmak üzere 6 farklı başlık tipi bulunuyor. Bu başlık tiplerinden en büyük olanı h1. Upuzun bir yazıyı herhangi bir şekilde bölümlere ayırmazsanız okuyucuların bir süre sonra yorulabileceğini unutmayın. 2000 kelimeden uzun bir yazı yazıyorsanız bu başlıklardan minimum 3 kez kullanmayı ihmal etmeyin. Mesela 4 başlıktan oluşan bir metinde iki ana başlığı h2, bu ana başlıkların altına da ikişer tane h3 boyutunda alt başlık koyabilirsiniz. Bu şekilde yazılmış bir yazı hem okuyucunuza düzenli ve sistemli görünecek hem de bir sonraki paragrafta ne okuyacağı hakkında bir ipucu vererek ilgisini çekecektir. Ayrıca başlık etiketlerini kullanmak SEO açısından da çok önemlidir.

blog açmak ve para kazanmak

* Listeleri kullanın. Bu paragrafın sol tarafındaki yıldız işareti mutlaka dikkatinizi çekiyordur. Size her paragrafta önemli bir bilgi paylaşıldığı hissini veren bu işaretler hem paragrafın ilgi çekmesini hem de kısa cümleli listelemelerde uzun bir paragraf yerine öz bilgiyi almanıza olanak tanır. Siz de okuyucularınıza bu şekilde listelemeler yaparak dikkatlerini çekebilirsiniz. Liste içeriklerin giderek yayıldığı bu günlerde sizin de buna dikkat ederek yazılar yazmanız büyük avantaj sağlayabilir.

Liste başlıklarını çekici hale getirerek okuyucularınızın listenin sonuna kadar yazınızı takip etmelerini sağlayabilirsiniz. Mesela gezi hakkında bir blogunuzun olduğunu düşünürsek, her hafta bir tane “Dünyanın en renkli mekanları”, “Hindistan’a gitmek için 10 sebep”, “Uzak Doğu’da tadılabilecek 15 tuhaf yiyecek” gibi can alıcı listeler oluşturabilirsiniz. Belkide tamamen listelemeler üzerine kurulmuş bir blog bile açabilirsiniz! 🙂

blog açmak ve para kazanmak

* Alıntılar yapın. Düşünürlerden, sözlüklerden, Wikilerden ve sosyal paylaşım sitelerinden alıntılar yapın. Alıntılar yapmak hem ziyaretçilerinize sunduğunuz bilgilerin araştırılmış, denenmiş, ortak fikirlerden oluşmuş bilgiler olduğu konusunda iyi sinyaller verir hem de güvenilirliğinizi sağlamlaştırmanız konusunda size yardım eder.

Alıntıların olduğu içerikler, profesyonelce iş yapan kişilerin arasında anılmanıza imkan tanır. Çünkü kimse bir şeyleri bir yerlerden yararlanmadan öğrenemez. Ama sanki böyleymiş gibi lanse etmek, en doğrusunu ben bilirim moduna girmek okuyucunun gözünde blogunuzu değersizleştirebilir. Bunun yerine içeriğinizi oluştururken yararlandığınız kaynaklardan kısa alıntılar koyarak işinizi sağlam yaptığınızı onlara gösterin. Ancak unutmayın, bunu da abartmamak gerekir 🙂

ÜÇ: GÖRSEL KULLANIMI

Blog açmak ve blogunuzu açıktan sonra para kazanacak kadar başarılı olmak için üçüncü altın kuralımız yazılarınızda yazarken kullandığınız görsellerle ilgili!

blog açmak ve para kazanmak

* Tasarım yapın. İnsanlar sizden gerçekten kaliteli şeyler bekliyorlar. Bunlardan belki de en önemlisi yazılarınızda ve web sitenizde sunduğunuz görsellerdir. Biliyorsunuz ki iletişime görsellik katmak size büyük bir pozitif puan getirir. Bu yazıda ve diğer yazılarımda kendi kapak tasarımlarımı bizzat ben yapıyorum (Dilerseniz Fotolia üzerinden bu yazının tasarımını yüksek çözünürlükte çok uygun fiyata satın alabilirsiniz). Bu tasarımları olabildiğince sade ve işleyeceğim konuya odaklanarak yapmaya çalışıyorum. Siz de kendi tasarımlarınızı yaparak hem tam istediğiniz mesaja uygun görseller hem de kaliteli imajlar çıkarabilirsiniz. Hatta benim gibi tasarımlarınızı vektör satışı yapabildiğiniz sitelere yükleyerek oradan para bile kazanabilirsiniz. Ben tasarım yapmak için Adobe ürünlerini (Adobe Illustrator, Photoshop) kullanıyorum.

Lütfen bunu siz de yapın. Öğrenmek hiç zor değil. Bunu yaptığınızda internetten bulduğunuz görseller yerine size ait, kendi emeğinizle oluşturduğunuz görseller kullanmış olacaksınız. Hiç kimsede görmediği şeyleri sizde gören ziyaretçileriniz emin olun size bunun karşılığını vereceklerdir. Hem unutmayın ki farklı sitelerden kopyaladığınız görsellerin oluşturduğu yığında sizin blogunuz da kaybolup gidecektir.

* Kaliteli bir logo belirleyin. Blogunuzu insanlara daha kaliteli gösterebilmeniz için kullanacağınız logoyu doğru seçmelisiniz. Logonun blogunuz yükselişe geçtikçe sizin markanız haline geleceğini ve insanların sizi görsel olarak logonuzla hatırlayacaklarını unutmayın. Logo tasarımını yaparken yayın yapacağınız konuları, sevdiğiniz renkleri yada hoşunuza giden diğer şeyleri düşünerek yapın.Eğer logo tasarımı konusunda yeterli bilginiz yoksa sakın üzülmeyin çünkü sizlere tanıtacağım Logaster logo servisi ile bu işi inanılmaz derecede profesyonel şekilde halledebileceksiniz.

Logo tasarımında en önemli nokta elinizde birkaç seçeneğinizin olmasıdır. Bir tasarım şirketine yada bir tasarımcıya birkaç farklı seçenek sunacak şekilde bir logo yaptırmak isterseniz maliyeti biraz fazla olacaktır. Ancak Logaster sizlere ücretsiz şekilde anında onlarca logo seçeneği sunuyor. Yapmanız gereken tek şey blogunuzun adını ve yayın yapacağınız kategoriyi seçmek. Bu bilgileri girdikten sonra Logaster sizin için otomatik olarak birçok logo oluşturuyor ve seçeceğiniz logoyu istediğiniz gibi düzenleyeme de izin veriyor. Oluşturduğunuz logoyu yada birden fazla logo seçeneğini hesabınıza kaydedip daha sonra ücretsiz bir şekilde indirebiliyorsunuz.

Eğer yüksek çözünürlüklü bir şekilde logonuzu indirmek isterseniz bir tasarımcının bahşiş olarak bile kabul etmeyeceği (tasarımcılar bana kızmasın! :)) 37 TL gibi bir fiyata yüksek çözünürlüklü halini de indirebiliyorsunuz. Tüm bunların yanında çok ama çok uygun fiyatlara kartvizit tasarımı, baskı için logo çıktısı, anket kapağı tasarımı, zarf tasarımı gibi paketler de sunuyor. Eğer siz de markalaşacak blogunuza kaliteli bir logoyu hemen oluşturmak istiyorsanız bu servisi kullanabilirsiniz.

blog açmak ve para kazanmak

* Stok görseller kullanın. Eğer blogunuzda tasarlayabileceğiniz görseller yerine daha çok doğadan, insanlardan, binalardan, soyut görüntülerden oluşan fotoğraflar veya imajlar paylaşmak istiyorsanız bunu kesinlikle Google’da bulduğunuz 200 piksellik basit ve hoş görünmeyen fotoğraflarla yapmayın. Bu gerçekten sizi ziyaretçilerinizin gözünde sevimsiz bir noktaya düşürebilir. Bunun yerine ücretsiz yüksek kalitede stok fotoğraflar sunan web sitelerini kullanın. Bu sitelerden alacağınız görseller tamamen ücretsizdir. Sadece yazınızda görselin kaynağını belirmeniz yeterli.

Ücretsiz stok görseller bulabileceğiniz siteleri başka bir yazımda özel olarak listeleyeceğim. Ancak benim en sık kullandığım siteyi hemen sizinle paylaşayım: Unsplash.com. Bunun yanında dilerseniz lisansıyla beraber inanılmaz yüksek kalitede ve milyonlarca adet seçim hakkıyla ücretli görsel sitelerini de kullanabilirsiniz. Bunlardan en ucuzu ve en kullanılabilir olanı da yine Adobe’den. Ben de müşterilerimin stok görsel ihtiyacını Fotolia‘dan karşılıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.

Kaliteli bir blog açmak niyetindeyseniz kaliteli yayınlar yapmalısınız. Bunu yapabilmek içinde web sitenizde gerçekten göze hitap eden, manalı, konunuza uygun ve kesinlikle yüksek çözünürlüklü fotoğraflar kullanın. Blog ekosisteminde kalite kokan Türkçe bloglara ihtiyaç var. Bu ekosistemde siz neden başı çeken olmayasınız?

blog açmak ve para kazanmak

* Resimleri düzenleyin. Ziyaretçilerinize web sitenizde iyi bir deneyim yaşatmak isterseniz onlara göze daha hoş görünen resimler sunabilirsiniz. Online ve ücretsiz resim düzenleme programları sayesinde ister bu konularda bilginiz olsun isterse olmasın rahatlıkla resim düzenleyebilir, daha güzel görünmeleri için onlara çeşitli filtreler uygulayabilirsiniz. Okuyucularınızın üzerinde emek harcadığınız her şeye daha fazla ilgi göstereceğini aklınızdan çıkarmayın! Tavsiye edebileceğim iki online resim düzenleme aracı PicMonkey ve Canva. Bu iki kaynak haricinde kendiniz de yine Adobe Photoshop ve Illustrator gibi yazılımlar aracılığı ile de güzel ve çok daha profesyonel fotoğraf düzenlemeleri yapabilirsiniz. Ben de genellikle bu iki programı kullanıyorum.

Bunun yanında Pixlr ve Fotor‘u da deneyebilirsiniz. Akıllı telefonlarınızdan da resim düzenleyebileceğiniz onlarca uygulama var. Bunlardan size kesinlikle tavsiye edeceğim uygulama Google’ın resmi uygulaması olan Snapseed ve bir diğer resim düzenleme programı PicsArt. Bu iki uygulamayı denediğinizde memnun kalacağınıza eminim. Eğer sizin de kullanıp memnun kaldığınız masaüstü, online ya da mobil uygulamalar varsa lütfen aşağıdaki yorumlar bölümünde bizimle paylaşın 🙂

DÖRT: İSTİKRAR

Her işin altın kurallarından birisi olan istikrar, blog açmak ve başarılı sonuçlar almak isteyenler için de olmazsa olmazdır. İstikrarı blog açmak konusunda farklı şekillerde değerlendirebiliriz. Ama benim burada değinmek istediğim “içerik çıkarma konusunda istikrar”. Yani bir blog açtınız ve artık yazı yazmaya hazırsınız ama ne sıklıkta? Bu sorunun cevabı tamamen hedefinize ne kadar çabuk ulaşmak istediğinizle doğru orantılı. Ne kadar emek o kadar ekmek 🙂

istikrarli-olun

Bunun yanında belki de aylarca istediğiniz şekilde gitmeyecektir işler. Belirlediğiniz anahtar kelimelerde hedeflediğiniz yere hedeflediğiniz zaman diliminde gelemediğiniz olacak. Unutmayın ki internet milyonlarca web sitesinin ve trilyonlarca bilginin yer aldığı, kolay ulaşılabilirliğinin yanında yığınla verinin depolandığı uçsuz bir derya. Bazı temel kuralları yerine getirerek biraz da özel çabalarla hedeflenen yerlere gelmek belirli zaman dilimlerinde mümkündür. Ama az önce de dediğim gibi bu zaman dilimi kimi zaman sizin takviminizdeki gibi olmayabilir.

Tüm SEO çalışmalarını tam yapsanız da, her içeriğinizi SEO uyumlu çıkarsanız da, viral içeriklerle web sitenizi coştursanız da hedeflediğiniz o nokta sizin tahmininizden daha uzak bir yerde olabilir. Bu gibi durumlarda kesinlikle “yanlış yaptım” diye düşünüp pes etmeyin. Çünkü istikrarlı bir şekilde içeriklerinizi çıkarmaya, gerekli SEO kurallarına uymaya devam ettiğinizde internet sizi hak ettiğiniz noktaya taşıyacaktır. Böyle bir durumla karşılaştığınızda stratejilerinizi gözden geçirin ve daha sık içerik yayınlamaya başlayın.

Kesinlikle yılmadan belirlediğiniz takvime göre içerikler oluşturun. “Nerede bu başarı” diyerek bakmayın önünüze. Bu bakış tarzı size zarar veren bir hırstan başka bir şey katmayacaktır. Bunun bir eğlence, hobi, bilgi paylaşımı aktivitesi olduğunu aslında kendinizi geliştirmeye çalıştığınızı unutmayın. İçerik takviminizi belirlerken yeni yazılarınızı yayınlama süresini en fazla haftalık olarak belirleyin. Yani ayda en az 4 yazıyı mutlaka çıkarmaya çalışın.

Blogunuzu ilk kurduğunuzda 2-3 günde bir yazacağınız yazılarla zenginleştirmeniz sizin için iyi olacaktır. Aslında yeni kurulmuş olması önemli değil, bir bloga 2-3 günde bir yazı çıkarırsanız bunun faydasını kesinlikle göreceksiniz demektir. Yılda 48 yazı nerdeee 120 yazı nerde! Emin olun kaliteli ve sık yazı yazmanız internet dünyasında hızlı bir konum belirlemenizde önemli bir rol görecektir.

BEŞ: PAYLAŞILABİLİRLİK

Ziyaretçileriniz sizin en önemli odak noktanızdır. Paylaşacağınız konudan paylaşma şeklinize, kullanacağınız yazı tipinden görsellere kadar birçok ipucuna ilk iki altın kuralda değindim. Şimdi artık ziyaretçilerinizin sizin sitenizdeki bir içeriği başkaları ile paylaşmalarını sağlayamaya geldi. Blog açmak ve bu blog ile başarılı olup gelir sağlamak istiyorsanız insanların sizin yaptıklarınızı beğenip sosyal platformlarda paylaşması büyük bir gereklilik.

Bir içeriğin paylaşılabilirlik değerine en büyük etkiyi içeriğin kalitesi yapar. Bu, yukarıdaki maddeleri yerine getirmeden bu maddeyi okusanız bile çok başarılı sonuçlar alamayacağınız konusunda dikkat etmeniz gereken bir noktadır. Çünkü ziyaretçilerinize paylaşmaları için gerçekten kayda değer şeyler sunmalısınız.

blog açmak ve para kazanmak

* Sosyal medyayı aktif kullanın. Özellikle StumbleUpon gibi sitenize yüksek oranda organik ve geri dönüşümü olan hit getirebilecek sosyal medya platformlarını çok iyi kullanın. Facebook, Twitter, Google+, Instagram, Pinterest ve Tumblr zaten bu konuda en önde gelenler. Bu platformlarda dilerseniz kendi hesabınızla dilerseniz de blogunuza özel oluşturacağınız bir hesap adı ile paylaştığınız yazıları takipçilerinize duyurabilirsiniz. Hem referans linklerinizi sosyal mecralarda artırmanız hem de bu mecralardaki insanların yazılarınızı okumak için blogunuzu ziyaret etmelerini sağlayabilirsiniz.

Sosyal medya paylaşımlarının ziyaretçi getirebilmeleri için takipçi sayınızdan çok içerik başlığınız ve kapak görselinin daha önemli olduğunu unutmayın. Binlerce takipçiniz olsa bile ilgi çekmeyen bir yazı başlığınız ve kapak görseliniz varsa geri dönüşüm beklentileriniz boşa çıkabilir. Bu nedenle yukarıda saydığım tüm maddeleri yerine getirdikten sonra sosyal medyadan size katkı yapmasını beklemeniz daha gerçekçi bir beklenti olacaktır.

Blog açmak ve parak kazanmak

* Paylaşım butonları ekleyin. Okuyucularınızı yormaktan kaçının. Bunun için içeriklerinizi hemen paylaşabilmeleri için yazınızın altına ya da üstüne ya da en uygun noktasına basit ve hızlı paylaşım butonları ekleyin. Bunun için çok çeşitli paylaşım araçları var. Ama şimdiye kadar benim gördüklerimin en iyisi Easy Social Share Buttons for WordPress adlı eklenti. Bu eklentinin sosyal paylaşım adına yapamayacağı yok. İnanılmaz detaylı yönetim paneli ile hem sosyal paylaşım butonu ekleyebiliyorsunuz hem de inanılmaz detaylı istatistiklerle paylaşım oranlarınızı arka planda ayrıntılı bir şekilde inceleyebiliyorsunuz. Bizzat lisanslı bir şekilde kullandığım bu eklentiyi oldukça uygun fiyata satın alabilirsiniz. Hemen buraya tıklayıp inceleyin derim. Güzel efektleri, birbirinden farklı buton tipleri, hazır görünüm ayarları ile tek tıkla birçok işi bu eklenti sayesinde halledebilirsiniz.

Paylaşım butonlarının okuyucularınıza sağlayacağı kolaylık aslında sizin için bulunmaz bir nimet. Çünkü siz onlara okudukları içeriği kolaylıkla paylaşabilme şansı tanırsanız içeriğinizi otomatik olarak başka kişilere de ulaştırmış olacaksınız. Eee, zaten aradığımız bu değil miydi? 🙂

Yukarıdaki 5 altın kural blog açmak ve artık bu alanda kendini göstermek isteyen arkadaşlar için çok çok kıymetli deneyimlerden ve tavsiyelerden oluşuyor. Bir blog açmak istiyorum ama nereden başlamayalım, nasıl bir yol izlemeliyim diyenler için başarılı bloggerların ve bizzat benim uzun yıllardır deneyimlerim sonucu izlediğim yolu aktarmaya çalıştım. Dilerim ki birlikte çok daha kaliteli bir blog atmosferi inşa edebiliriz! Bu alanının size ihtiyacı var. Eğer yolunuzu belirlediyseniz hemen şimdi nasıl blog açacağınızı anlattığım yazımı okuyun ve başlayın!

Blog yazarken en çok karşılaşılan hataları, yapmanız ve yapmamanız gerekenleri listelediğim ve 60’tan fazla maddenin olduğu Blog Yazarken Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler yazısını da mutlaka okuyun!

Eğer bu konularda teknik bilginize gerçekten güvenmiyorsanız sizlere bir blog sitesi hazırlayabilirim. Nasıl yayın yapacağınızı, nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve bu işin inceliklerine dair birçok detayı sizlere birebir aktarabilirim. Ayrıca dilerseniz size aylık teknik destek sunabilirim. Hemen hazır blog paketine göz atın ve dilerseniz hemen benimle iletişim sayfası aracılığı ile iletişime geçin. Size en iyi hizmeti sunacağımdan şüpheniz olmasın 😉

Mutlu bloglamalar 🙂

Abone Ol

Blog Kurdu'na şimdi abone olun birbirinden kaliteli ve farklı içeriklerle blogculuk ve Wordpress deneyiminizi güçlendirin.Onlarca abone arasına katılın, geride kalmayın.
Yorum Yap 41 yorum yapıldı

Yorumlar yeniden eskiye doğru sıralanmıştır.

Leyla Yanıtla
- 19:58

Blogu açarken kullandığımız sistemlere göre mi gelir elde ediyor veya etmiyoruz . Yani ben blog açmak birikimlerimi yazmak istiyorum şu an . Ama yatırım yapamam. Gelir elde etmek için yazmayacağım ama gelir elde etsem de fena olmaz.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 20:55

    Geliştirilebilir bir blog açmak için yıllık küçük bir miktar alan adı ve hosting ücreti ödersiniz. Tamamen ücretsiz sistemler de mevcut ancak kazanç elde edebileceğiniz bir blog için ücretsiz blog sistemlerini tavsiye etmem. Blog nasıl açılır yazısından detaylı bilgi alabilirsiniz.

emin Yanıtla
- 22:07

merhabalar blog açmak ile ilgili yazınızı okudum. ama nasıl acağım hakkında kafamda hala pek çok soru var. sizce ücretli bir site mi almalıyım ? öğrenciyim ders blogu açmak istiyorum ama insanların ilgisini çeker mi bilemiyorum. son olarak da eğer ücretli bir siteye giriş yaparsam 190 tl civarında bir miktar tutacağı belitildi. öğrenci oldugum için böyle bir miktar ödemem cok zor. ne yapmam gerekiyor? yardıımcı olursanız çok seviirim umarım sizi rahahtsız etmiyorumdur.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 11:20

    Merhaba, ücretsiz olarak blog açarak deneyimlerinizi artırabilir ve ilerleyen süreçte bütçe oluşturarak kendinize daha profesyonel bir blog açabilirsiniz.

Tugba Yanıtla
- 16:10

Merhaba bir Blog kurdum WordPress üzerinden nanopress temasını satin alıp etkinleştirdiğimde bir eklendi çıkıyor yükleyemiyorum da silemiyorum da ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 15:37

    Selam, maalesef yaşadığınız sorunu görmeden bir şey demek zor. Eğer wordpress.com üzerinden işlem yapıyorsanız destek ekibi iletişime geçmenizi eğer blogunuzu özel bir hosting firması üzerinde barındırıyorsanız da yine hosting firmanıza destek talebi oluşturmanızı öneririm.

yazılımcı Yanıtla
- 16:59

blogdan kazandığım parayı almayıp direk bloguma transfer edebilirmiyim ? (blogumu geliştirmek için )

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 10:26

    Normal bir işte kazandığınız para gibi blogtan kazanacağınız para da sizin cebinize girecek. Ondan sonra nereye harcamak isterseniz kendiniz karar verebilirsiniz.

yazılımcı Yanıtla
- 16:51

ücretsiz ama ömürlük bir blog açmak istiyorum nasıl yapabilirim ?not:para kazanmak istemiyorum

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 10:25

    Merhaba, wordpress.com üzerinden ücretsiz bir blog açabilirsiniz.

Tuğba Yanıtla
- 00:44

Merhaba bir blog açmak istiyorum yanlız telefondan kurup yönetebilirmiyim acaba bloğumu bilgisayar olmadan

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 00:46

    Merhaba, evet kurup yönetebilirsiniz. Ancak bazı noktalarda teknik olarak telefondan yönetmek zor olabilir.

Rabia Yanıtla
- 21:14

açmak istediğim blogta birden fazla birbirinden farklı konular hakkında yazmak istiyorum tabiki aynı sayfa içerisinde değil ama aynı blog içerisinde bu mümkün mü

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 21:20

    Tabiki. Dilediğiniz kadar farklı konuda yazabilirsiniz bunun için herhangi bir kısıtlama yok. Ancak belirli bir konu üzerine yoğunlaşmak daha stratejik ve kolay yönetilebilir kılacaktır.

Rabia Yanıtla
- 14:01

içeriği sürekli yenileyeceksek yenileyeceksek ilk yazdığımızı tekrarlayamayacağımıza göre ilk yazımızı silip sonra tekrar mı yazacağız ama öyle olursa ilk yazımız yeteri kadar okuyucu ile nasıl buluşacak

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 14:03

    Hayır içeriğinizi güncellemeniz yeterli olur. Bu her içerik için yapılabilecek bir şey değildir zaten. Ancak birkaç paragraf ekleme, düzenleme vb. işlemler yapabilirsiniz. Eskiyen bilgiler varsa onları silip yeni bilgileri ekleyebilirsiniz.

      Rabia Yanıtla
      - 14:11

      aslında tam anlamadım mesela sizin bu yazınız zaten uzun siz bilgi eklerseniz fazla uzun olur ama bilgi çıkarırsanız yazınız yetersiz olur eksik olur ama yazınız çok bilgilendirici eksik yada fazla bulmuyorum bu dumda içerik yenileme nasıl yapılmalı (bu yazıyı örnek olarak verirseniz)

        Ömer Faruk
        - 14:15

        Eklenecek ya da çıkarılacak bir şey yoksa herhangi bir güncelleme yapmak zorunda değilsiniz zaten. Buradaki amaç yazınızı güncel kılabilmek. Yıllar önce yazdığınız yazılar da güncelliğini koruyor olabilir bir değişiklik yapmak zorunluluğu yok. Yapılabilecek içeriklerde yaparsınız 🙂

Salim Yanıtla
- 20:25

Merhabalar öncelikle yazilarinizi okumaktan büyük keyif aliyorum. Bende bir web sitesi açmak istiyorum %50 kişisel %50 ilerde duzenli ve kaliteli içerikle belki gelir olur diye.
Simdi ben tek konu uzerinden yazmak degilde yillarda okudugum arastirdigim tecrube ettigim
Yazilim populer bilim saglikli beslenme ve dogal yaşam uzay parapsikoloji tarihte ilgimi ceken olaylar vs yorum yapabildigim arastirmaktan keyif aldigim bu konularda kendi adima bir blog acip kategoriler yapsam nasil olur ?
Yoksa sadce iyi oldugumu dusundugum alanlarda ayri ayri web sitesimi açmaliyim maddi olarak soruyorum
Cevaplarsaniz cok sevinirim iyi calismalarr

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 20:29

    Selamlar, beni takip ettiğiniz için teşekkür ederim 🙂 Her alan için farklı bir site açmanız gerekmiyor elbette. Bir sitede dilediğiniz kadar farklı alanda yazabilirsiniz. Ancak belli bir kategoriye odaklanmış web siteleri -ki bu tarz sitelere genel olarak “niche-niş” denir- daha başarılı olmaktadırlar genellikle. Ama bu her alanda içerik barındıran sitelerin başarısız olacağı anlamına gelmiyor tabiki. Yönetilebilirlik açısından bir alana odaklanmak daha kolay. Tamamen kendi tercihiniz yani.

incifer Yanıtla
- 21:38

merhabalar kolay gelsin.. ben zamanında hayranı olduğum biri için hazır forum stesi yapmıştım.. sonra bir ara verdim .. simdi sadece kendim icin bir blog sayfası açtım ..
ama iki senedir içini dolduramıyorum. makalenizin sonunda not düşmüşsünüz benim
bilgim var kapsamlı bilgim yok ama .. internetten araştırdığım kadarıyla biliyorum.
bloğum kişisel ama ürün tanıtımı da yapmayı düşünüyorum yani aslında her türlü paylaşım yapacağım.. maddi desteğim yok ne kadar tutar toplamda bunu soracaktım..
yada kendim yapsam kaç günde yaparım yani 2 sene kaybettim daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 16:10

    Merhabalar! Blogunuzda dilediğiniz konularda özgürce paylaşım yapabilirsiniz elbette. Sizin için profesyonel bir blog kurulumu yapabilirim. Bunun için https://blogkurdu.net/urun/blog-paketi/ adresindeki blog paketi hizmetimi kontrol edebilirsiniz. Şu an zaten %50 indirimli ancak size özel bir indirim sağlamamı isterseniz lütfen benimle info@blogkurdu.net adresi üzerinden ya da sitenin sağ alt köşesindeki whatsapp hattından iletişime geçin 🙂

selin Yanıtla
- 19:22

merhaba
blogumla instagram adresimi eş zamanlı kullanıyordum. zaten çok yeni olduğum için içeriğim pek yok. instagramda biyografi bölümüne sitemin url’sini kayıt ettim. instagram bir süre şartlarımızı ihlal ettiniz deyip hesabımı kapattı. instagrama url eklemeden önce birşey mi yapmak lazımdı? aydınlatırsanız sevinirim.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 09:15

    Merhaba Selin, Instagram’ın normalde bu şekilde bir ihlal politikası olduğunu sanmıyorum. Farklı bir konuda bir ihlal yaşanmış olabilir. Ya da sitenizi barındırdığınız sunucunun ip adresi ihlale takılmış olabilir. Instagram konusunda detaylı bilgim olmadığı için buna yorum yapamıyorum maalesef.

      Zehra Yanıtla
      - 14:56

      Bir gelir elde etmem lazım ve blog açma kararı verdim bana yardımcı olurmusunuz

        Ömer Faruk
        - 15:07

        Merhaba Zehra Hanım, blog açmak bir gelir sağlayabilir ancak bu kesin ve hızlı bir kazanç yöntemi değildir. İnternetteki “blog açıp para kazanın” başlıklı yazılara çok fazla kafa yormayın. Blog emek ve sabır ister. Sonucunda garanti gelir getirecek diye bir şey de yoktur. Ancak size blog açma noktasında elbette destek sunabilirim. Profesyonel WordPress blog paketi hizmetimi inceleyebilirsiniz.

Güngör Yanıtla
- 17:45

Harikasınız gerçekten kaç zamandır araştırıyorum, en ayrıntılı en faydalı bilgilere ulaştım. 66 bin takipçisi olan bir İnstagram hesabım var. Sanırım blog açmak için geç bile kalmışım 🙂 sayenizde artık benimde bir bloğum olmak üzere..
İyiki varsınız.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 22:02

    Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim 🙂 Size faydalı olmasına ilham vermesine çok sevindim. Blogunuzda şimdiden başarılar! 🙂

Ali Yanıtla
- 18:13

Sosyal medya hesaplarım yok çünkü sosyal medyayı sevmiyorum. Sosyal medya olmadan da sitemi geliştirebilir miyim ? Bütün vaktimi buna harcayacağım. Yani hobi ya da ek gelir olarak değil de sadece bu işten para kazanmak için yapacağım.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 18:17

    Merhaba, elbette sosyal medya olmadan da ürettiğiniz içerikler Google’da listelendiğinde ziyaretçileriniz gelmeye başlayacaktır. Zaten her sitenin ana hedefi Google’da iyi bir sıralamada yer almak ve onu ana ziyaretçi kaynağı haline getirmektir. Ancak günümüzde Sosyal medya Google sıralamalarında da etkisi olan, hızlı bir şekilde ziyaretçi kitlesine ulaşabilmenizi sağlayan önemli bir araçtır. O yüzden sitenizle bağlantılı sosyal medya hesaplarının olmasını öneririm.

Tarık Yanıtla
- 00:34

Bu easy social eklentisi tek site içinmi lisanlı oluyor yoksa bir defa ödeme yapıp tfarklı sitelerde kullanabiliyormuyuz birde şu sitenizdeki abone ol bölümü varya o eklentimi

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 22:17

    Merhabalar, satın aldığınız eklentilerin lisansı 1 site için geçerlidir. Abone ol bölümü Blog Kurdu temasına ait özel bir alan.

Yağnur Yanıtla
- 18:57

Harika! Blogunuz hobi olarak uğraşmak isteyen ya da yazılım ve web tasarım dünyasına adım atacak benim gibi gençlere de çok güzel bir örnek. Teşekkürler 🙂

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 19:03

    Bunu duymak daha da harika! Umarım tüm içerikler sizin gibi başlangıç aşamasındakilere ve tüm ileri seviye kullanıcılara faydalı olur 😉 Mutlu bloglamalar!

ilgisizyazar Yanıtla
- 04:14

Merhaba, faydalı bir paylaşım olmuş. Bu konuda blog yazarlarının kendilerine olan güveni ve sabrı olması başarı sağlayacaktır.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 09:26

    Kesinlikle öyle!

Web Cenneti Yanıtla
- 16:57

Çok iyisiniz hocam. Gerçekten çok iyi noktalara değinmişsiniz. Emeğinize sağlık

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 17:02

    Faydalı olmasını umuyorum 🙂

Ekrem Yanıtla
- 16:12

Her şey iyi hoş ama şu sosyal medya ayağını sağlayamayanlardanım maalesef. Hele ki evli olunca hiç mümkün olmuyor.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 16:16

    Eğer güzel bir planlama ve strateji geliştirirseniz emin olun vakit bulacaksınız 🙂

Hamdi Çetin Yanıtla
- 15:19

Merhaba sizide aramızda görmek isteriz.Editör başvuruları başlamış bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

* *