‘Canlı Destek Sitemi’nde Devrim: Jivochat

kategorisinde, en son 9 Haziran 2019 tarihinde güncellendi. 17 yorum yapıldı
Yazıyı puanla >>

Canlı destek sistemi, özellikle ziyaretçi kitlesini müşteri kitlesine dönüştürmek isteyenler için olmazsa olmaz bir web site özelliğidir. Bu yazıda benim de bir süredir Blog Kurdu’nda kullandığım ve sitenize değer katacağına inandığım Jivochat canlı destek sistemi hakkında sizlere detaylı bilgi vereceğim. Jivochat nedir, kurulumu nasıl yapılır ve nasıl kullanılır gibi sorulara her yazımda olduğu gibi ayrıntılı şekilde değineceğim.

Kısa sürede beni oldukça memnun eden Jivochat canlı destek uygulaması ile sitenizde canlı destek hizmeti sunarak kitlenizle anlık olarak iletişim kurabilirsiniz. Gelişmiş özellikleri ile eminim sizi de memnun edecektir. Ayrıca tabii ki WordPress canlı destek eklentisi arayanlara için WordPress için geliştirilmiş canlı destek eklentisinden de söz edeceğim. Hadi gelin daha fazla zaman kaybetmeden kitlemizle anlık iletişim kurmaya başlayalım!


Canlı Destek Sistemi Nedir?

Eğer sitenizde bir canlı destek sistemi kurmak istiyorsanız ama henüz bu kavramın karşıladığı anlamdan tam olarak haberdar değilseniz öncelikle canlı destek hizmetinin ne anlama geldiğine ve ne gibi faydalar sağladığına bir bakalım.

Çoğunlukla e-ticaret sitelerinde müşterilerin sorularına cevap vermek ve sorunlarına hızlı çözüm üretmek için kullanılan sistemlere genel olarak canlı destek sistemi denir. Telefon aracılığı ile iletişim sağlayan çağrı merkezlerinden farklı olarak canlı destek uygulamaları müşteri temsilcisi ile müşteri arasında yazılı iletişime olanak verir.

Canlı destek hizmetinin en büyük faydası telefon iletişiminden daha hızlı ve daha az maliyetli olmasıdır. Bir müşteri temsilcisi canlı destek sisteminde aynı anda birden fazla müşteri ile ilgilenebilir. Böylelikle müşterilere verilen destek hızı da artırılmış olur. 10 temsilcinin bulunduğu bir çağrı merkezi oluşturmak istediğinizde maliyetiniz 13-15 bin liraları bulurken canlı destek sistemlerinde bu sayılar çok daha az olmaktadır. Hatta ücretsiz şekilde canlı destek hizmeti sunabilirsiniz.

Telefon iletişimi herkes için doğru ve rahat ifade olanağı tanımaz. Bu noktada bir ürünle ilgili sorun yaşayan müşterilerin anlık olarak temsilciden destek alabilmesi hem telefondaki bekleme süresini ortadan kaldıracak hem de satış oranlarına doğrudan pozitif etkiler yapacaktır.

Canlı desteğin bir diğer önemli özelliği ise müşterilerden anlık veri sağlayabilmesidir. Örneğin, müşterinizin canlı destek hizmetinden sonra küçük testlerle geri bildirim göndermesini sağlayabilir ve hizmet kalitenizi artırmak için bu geri bildirimleri değerlendirebilirsiniz. Maliyetinin düşük olması ve dinamik işlevlere sahip olması canlı destek uygulamalarını -ortada bir ticaret olsun olmasın- web sitelerinin vazgeçilmez parçaları haline getiriyor.

Canlı destek sistemi nedir ve ne işe yarar sorusuna kısaca cevap verdikten sonra şimdi esas konumuza dönelim. Nedir bu Jivochat? Nasıl kurulur, nasıl kullanılır? Hadi diğer başlığımıza geçelim.

Jivochat Nedir?

Jivochat canlı destek sistemi nedir?
Jivochat canlı destek sistemi nedir?

Jivochat, web site sahiplerinin canlı destek hizmeti sağlayabilmeleri için geliştirilmiş, çoklu platform kontrolüne imkan veren inanılmaz fonksiyonel bir canlı destek uygulamasıdır. 2012 yılından bu yana hizmet veren sistem, dünya çapında 200 binden fazla kullanıcıya sahip!

Modern tasarımı, oldukça anlaşılır ve kolay yönetimi, tamamen Türkçe arayüzü ve samimi destek ekibi ile en az benim kadar memnun kalacağınızdan şüphem yok. Açıkça söyleyeyim ki Blog Kurdu üzerinde daha önce kullandığım canlı destek uygulamasından sonra tekrar bir canlı destek kurma isteğini bana vermeyi başardı! Çünkü Jivochat gerçekten işimi kolaylaştıracak akıllı özelliklere sahip.

Jivochat Canlı Destek Sistemi Özellikleri

Evet evet “ne kadar övdün ya hu!” dediğinizi duyuyorum, merak etmeyin. Şimdi size bu platformun özelliklerinden bahsedeceğim. Bu özellikleri okuduğunuzda ve siz de bir hesap oluşturduğunuzda göreceksiniz ki övülecek kadar var. Lafı yine fazla uzatmadan hemen geçelim hayat kurtaran Jivochat özelliklerine.

Tek Uygulamadan Birçok Platform Yönetebilme

Jivochat’in beni en çok etkileyen özelliğini tabii ki de ilk sıraya koyuyorum. Zira bu özelliğin sizin için de hayat kurtarıcı bir işlevi olacağını biliyorum. Zaten onu rakiplerinden farklı kılan en güzel özellik de bu bana kalırsa.

Çoğu web sitesi sahibi, takipçileri veya müşterileri için yalnızca web sitesi üzerinden değil, sosyal medya hesapları ve akıllı telefon uygulamaları üzerinden de iletişim imkanı sunarlar. İşletmenizin yalnızca tek bir iletişim aracı kullanmasından ziyade Facebook gibi önemli kitle kaynaklarından mesaj yoluyla da iletişime olanak vermesi müşteri portföyünüze büyük artılar sağlar.

Jivochat canlı destek uygulaması - Platform desteği
Çoklu platform desteği

Jivo’nun hayat kurtaran çoklu platform desteği web sitenizdeki canlı destek uygulaması, Facebook sayfanız, Telegram hesabınız, Viber hesabınız ve Email adresiniz üzerinden gelen mesajları tek bir program ile anlık olarak okuyup cevaplayabilmenizi sağlıyor.

Yani daha açık ve net ifade etmek gerekirse; Jivochat canlı destek sistemini sitenize kurduğunuzda Facebook sayfanıza, Telegram ve Viber hesabınıza, Email adresinize gelen mesajların tamamını tek bir uygulama ile yönetebiliyorsunuz. Sizce de harika değil mi? Biliyorsunuz ki günümüzde sadece web siteniz üzerinden gelen mesajlara cevap vermek yetmiyor. İşte tam da bu noktada şahane bir olay başarmış Jivochat.

Kısaca, bir gözünüz Facebook sayfanızda bir gözünüz email hesabınızda bir gözünüz akıllı telefonunuzda olmayacak.

Önemli bir haber Türkiye ekibinin verdiği bilgiye göre yakın zamanda Whatsapp mesajlarını da Jivo uygulamamız üzerinden yönetebileceğiz. Yukarıdaki uygulamalara bir de Whatsapp eklenirse bence artık Jivochat olmazsa olmaz bir servis haline dönüşür. Zaten halihazırda yönetici panelimde aktifleşmeyi bekleyen bir Whatsapp butonu olduğunu görebiliyorum 😉 Heyecan verici!

Telefon Özelliği

Kurumsal telefon numaranızı Jivochat ile bağlayarak sadece canlı destek uygulaması olmaktan çıkarıp sesli telefon aramaları da yapılan bir çağrı merkezine de dönüştürebilirsiniz. Bu size esnek bir kullanım olanağı sağlıyor. Yani canlı sohbet ekranından kullanıcılarınıza cevap verebilirken farklı bir araca ihtiyaç duymadan telefon görüşmeleri de yapabiliyorsunuz.

Yaptığınız telefon görüşmelerinin otomatik olarak kaydedilmesi, servis kalitesinin raporlanabilmesi, müşterilere özel iletişim geçmişinin bulunması gibi özellikleri gayet uygun tarifelerle sunan Jivo, uygulamanıza canlı destek sistemine ek telefon görüşmesi yapılabilen bir çarı merkezi fonksiyonu da ekliyor.

İlk başlıkta sosyal medya, eposta adresi ve Telegram gibi hesapları tek bir yerde topladığından söz etmiştim. Telefon desteğinin olması da artık işi çok daha güzel bir boyuta taşımış oluyor. Ben telefon özelliğini bizzat kullanmadım. Çünkü ben daha çok yazılı iletişime ihtiyaç duyuyorum. Ama bu hizmetin kalitesi konusunda da şüphem yok açıkçası. Eğer bir gün kullanma ihtiyacı duyarsam onunla ilgili görüşlerimi de ekleyeceğim. Şayet siz kullanırsanız yorumlardan tecrübelerinizi paylaşın 😉

Akıllı Tetikleyici Özelliği

Aslında bir web sitesinin sadece canlı destek sistemi kullanması yetmez bunu kitlesine fark ettirebilmelidir. Jivochat işte tam da bunun için güzel bir özelliğe sahip: akıllı tetikleyiciler. Aslında çoğu canlı destek uygulaması bu özelliğe sahip. Ama daha önce kullandığım canlı destek sisteminde bu özellik daha kısıtlıydı. Peki nedir bu akıllı tetikleyici?

Akıllı tetikleyici özelliği ziyaretçilerinizin sizin belirlediğiniz koşulları yerine getirmesi durumunda sohbet penceresini otomatik olarak açarak “selam biz buradayız!” diye kendinizi fark ettirmenizi sağlıyor.

Mesela şöyle bir tetikleyici oluşturabilirsiniz: Ziyaret edilen sayfasının başlığı “Profesyonel WordPress Hizmetleri” ise, canlı destek ekibi çevrimiçi ise ve sayfada geçirilen süre 10 saniyeden büyük ise temsilcinin ağzından ziyaretçiye “Merhaba! Hoş geldin, sanırım bir şeylere bakıyorsun. Yardımcı olmamı ister misin?” mesajı göster.

Harika tetikleyiciler oluşturarak müşterilerinizi kaçırmadan sohbete çekin!
Harika tetikleyiciler oluşturarak müşterilerinizi kaçırmadan sohbete çekin!

Bunun gibi dilediğiniz kadar kombinasyon oluşturabilir ve ziyaretçiniz tam ısındığı anda onu sohbete çekerek işin sonunda yeni bir müşteri kazanabilirsiniz! İşin dikkat çekici yanı Jivochat’in iddiasına göre yapılan sohbetlerin %70’inin başlaması akıllı tetikleyici özelliği sayesinde oluyormuş.

Ziyaretçileriniz Hakkında Bilgi Sahibi Olun

Canlı destek sistemi üzerinden sizinle iletişime geçen kişinin sohbete katılırken bir isim ve e-posta adresi vermesini sağlarsanız Jivochat size bu e-posta adresi ile bağlantılı anlık bilgiler sunabiliyor. Örneğin ziyaretçinin sosyal medya profillerini anında görebiliyorsunuz.

Müşterilerinizle ilgili anlık olarak detaylı bilgiler veriyor.
Müşterilerinizle ilgili anlık olarak detaylı bilgiler alın.

Aynı zamanda ziyaretçi ile sohbete başladığınız an hangi sayfada olduğunu, sitenizde kaç dakikadır bulunduğunu ve kaç sayfa ziyaret ettiğini görebilirsiniz. Ziyaretçinizin hangi Google kampanyası ile sitenize ulaştığını ve CRM bilgilerini de anlık olarak görebilirsiniz. Ülke, şehir, altyapı sağlayıcı operatör bilgileri ve IP adresini de görebildiğinizi söylememe gerek yok sanırım 🙂

Bilgisayardan, Mobilden, Web’den

Jivochat’in diğer özelliği ise istediğiniz yerden yönetilebilir olması. Windows ya da Mac markalı bilgisayarlarınız için geliştirilmiş birkaç dakikada kurulabilen masaüstü uygulaması, Android ve IOS tabanlı akıllı cihazlar için geliştirilmiş mobil uygulaması ve internet erişimi olan herhangi bir cihazdan bağlanılabilen tarayıcı uygulaması kafanızı rahat ettiriyor.

Kullanılabilen cihazlar
Kullanılabilen cihazlar

Ben Blog Kurdu’nda kullanmaya başladığım günden beri hem telefonuma hem bilgisayarıma kurdum uygulamaları. Bilgisayarımı açtığım an otomatik olarak Jivochat devreye giriyor ve sitede çevrimiçi halde görünüyorum. Temalarım veya Profesyonel WordPress Hizmetleri sayfalarına girerseniz sağ alt köşede canlı destek kutusunu görebilirsiniz.

Bilgisayarımı kapattığımda mobil uygulaması yatarken de gezerken de istediğim yerde istediğim kişiye destek sunabilmemi sağlıyor. Temalarımla ilgili gelen sorulara yolda yürürken bile cevap verebiliyorum. Ya da WordPress konusunda profesyonel destek almak isteyen kişilere hemen cevap vererek onları kaybetmeden müşteri kitlesine dönüştürebiliyorum. Eğer gerçekten yazamayacak durumdaysam çevrimdışı moduna alıyorum böylelikle bana mail gönderebiliyorlar.

Ve çok daha fazlası!

Yukarıda saydığım başlıca özellikler Jivochat’i öne çıkaran özelliklerdi. Ancak burada saymakla bitiremeyeceğim daha birçok benzersiz özelliğe sahip. Her birine ayrı ayrı yer vermek istiyorum ancak size burada daha fazla vakit kaybettirmeden hemen bir Jivochat hesabı oluşturmanızı ve ziyaretçilerinizi müşteriye dönüştürmeye bir an önce başlamanızı istiyorum 🙂 O yüzden geri kalan özellikleri de burada sıralayıp hemen hesap oluşturma adımlarına geçmek istiyorum.

Jivocha ile başka nelere sahip oluyorsunuz? İşte dahası:

  • Hangi ziyaretçi ne yapıyor, sitede kaç kişi var, hangi ziyaretçile hangi temsilci ilgileniyor hepsini tek tek görebiliyorsunuz!.
  • Temsilcilerin anlık olarak çalışma performanslarını takip edebileceğiniz detaylı istatistikler.
  • Anlık olarak postalanan sohbet logları ile konuşma bittiği anda e-posta adresinize tüm konuşmanın dökümünü alabiliyorsunuz.
  • 90’dan fazla dilden anlık olarak çeviri yapabilirsiniz. Yani sitenizdeki ziyaretçi bilmediğiniz bir dilde yazıyor olsa da onu anlar ve cevap verebilirsiniz!
  • Her seferinde tekrar tekrar yazmak yerine bazı kalıpları kısayol haline getirip \ işareti ile oluşturduğunuz kısayolları kullanabilirsiniz.
  • Geri arama özelliği ile müşterileriniz telefon ile size ulaştığında uygun olan ilk temsilciye otomatik olarak yönlendiriliyor.
  • Dosya gönderme alma.
  • 20 dilde sohbet penceresi oluşturabilme
  • Ziyaretçilerinizden servis kalitesi geribildirimi alabilme
  • Kendi iOS ve Android uygulamalarınıza canlı destek eklemek için Mobil SDK, özel yazılımınıza entegre etmek için JavaScript API ve Webhooklar desteği.
  • Akıllı yazım önerileri.
  • Yazım öngösterimi ile ziyaretçiniz size mesajını göndermeden de ne yazdığını görebilirsiniz!
  • Google Analytics entegrasyonu ile daha detaylı analizler yapabilirsiniz.

ve çok daha fazlası Jivochat ile size inanılmaz bir iletişim deneyimi yaşatacak!

Kaydolma ve Kurulum

Jivochat’i kullanmaya başlamak için sabırsızlandığınızı biliyorum. Bunu yapmanız sadece 5 dakikanızı alacak. 5 dakika içinde kurduğunuz canlı destek sistemini hemen kullanmaya başlayacaksınız. Hadi daha fazla vakit kaybetmeden nasıl hesap oluşturacağınıza ve sitenize entegre edeceğinize bakalım.

1. adım Buraya tıklayarak Jivochat’in sitesine gidiyoruz.

2. adım Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi yeşil bir ekran karşılıyor bizi. Şimdi bu ekranın sağ üst köşesindeki “Ücretsiz Kaydol” butonuna tıklıyoruz.

Jivochat'e kaydolmak için "Ücretsiz Kaydol"a tıklayın
Kaydolmak için “Ücretsiz Kaydol”a tıklayın

3. adım Bu adımda e-posta adresi ve şifre giriyorsunuz. Ardından sadece Blog Kurdu okuyucularına özel BLOGKURDUJIVO promosyon kodunu giriyoruz ve ileri butonuna tıklıyoruz.

Özel!! Promosyon kodu kısmına Blog Kurdu’na özel BLOGKURDUJIVO kodunu girdiğiniz takdirde, Pro sürümünü 14 gün yerine 30 gün ücretsiz deneyebileceksiniz ayrıca 1 ve 2 yıllık planlarda %15 indirim kazanacaksınız! Kısa süre için geçerli bu kampanyayı sakın kaçırmayın.

Eposta adresi ve şifre girin
Eposta adresi ve şifre girin

4. adım Bu adımda sitemizde ziyaretçilere görünecek adımızı giriyoruz ve Jivochat’i kullanacağımız alan adını yazıyoruz. Ardından ileri butonuna tıklıyoruz ve diğer adıma geçiyoruz.

Adımızı ve alan adımızı giriyoruz
Adımızı ve alan adımızı giriyoruz

5. adım Kaydımız tamamlandı! Şimdi Jivochat uygulamasını bilgisayarımıza indiriyoruz.

Jivochat uygulamasını indirin
Masaüstü veya mobil uygulamasını indirin ya da tarayıcı üzerinden açın

6. adım Bu adımda Jivochat’in sitemizde çalışması için verilen kodu kopyalıyoruz ve sitemizde tüm sayfaların </body> etiketinden önce yapıştırıyoruz. Artık her şey hazır! Uygulamamız üzerinden ziyaretçilerimizle iletişime geçmeye başlayabiliriz!

Verilen kodu kopyalayıp sitemizde gerekli yerlere yapıştırıyoruz.
Verilen kodu kopyalayıp sitemizde gerekli yerlere yapıştırıyoruz.

Eğer bir WordPress kullanıcısıysanız sizi hemen bir sonraki başlığa alalım. Kayıt işleminden sonra hızlı bir şekilde hiçbir kodla uğraşmadan nasıl WordPress sitenize Jivochat’i ekleyeceğinizi anlatacağım, hadi hemen!

WordPress Eklentisi

Geliştirilmiş WordPress eklentisi ile canlı destek sistemini çok hızlı bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle yapmanız gereken şey yukarıdaki ilk 5 adımı tamamlamak ve ardından da Jivochat WordPress eklentisini sitenize yüklemek.

1. adım İlk olarak daha önce yayınladığım WordPress eklenti yükleme adındaki video eğitimimi takip ederek Jivochat WordPress canlı destek eklentisini sitenize yükleyin. Yapmanız gereken tek şey videoda anlattığım şekilde eklenti arama kısmına “JivoChat” yazmak ve karşımıza çıkan “JivoChat Live Chat [Official]” WordPress canlı destek eklentisini yüklemek.

Jivochat WordPress eklentisini yükleme
WordPress eklentisini yükleme

2. adım Eklenti yüklendikten sonra etkin hale getirin ve yönetici panelimize eklenen Jivochat menüsüne tıklayarak eklentinin ayarlar sayfasına gidin. Sizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılayacaktır:

Jivochat WordPress eklentisi
Jivochat WordPress eklentisi

3. adım Eklentinin ayarlarında gördüğünüz gibi karmaşık hiçbir şey yok. Hesabınızı oluştururken kullandığınız bilgileri giriyorsunuz ve ardından “Install Jivochat Now” butonuna tıklıyorsunuz. Kısa süre içerisinde eklenti sitemize kuruluyor ve canlı destek sistemi WordPress sitemizde aktif hale geliyor!

Jivochat WordPress canlı destek sistemi
WordPress eklentisinin ayarlarını yaptık ve kullanıma hazır!

Hepsi bu kadar! Artık hesabınızı kendinize göre şekillendirmeniz yeter!

Facebook Sayfa Entegrasyonu

Jivochat canlı destek sistemi bizlere Facebook sayfamıza gelen mesajları Facebook’a girmeden okuyup cevaplayabilme şansı veriyor. Hem sitemizdeki canlı destek uygulaması üzerinden ziyaretçilerimize cevap verebilirken hem de Facebook sayfamızdaki mesajları cevapsız bırakmayacağız. Şimdi size çok kolay şekilde nasıl Jivochat Facebook entegrasyonu yapacağınızı anlatacağım. Hadi başlayalım!

1. adım Hesabımızı oluşturduktan sonra yönetici panelimize giriş yapıyoruz ve aşağıdaki ekran bizi karşılıyor. Bu ekranda hemen “Facebook” butonuna tıklıyoruz.

Yönetici panelimizdeki Facebook butonuna tıklıyoruz
Yönetici panelimizdeki Facebook butonuna tıklıyoruz

1. adım Facebook butonuna tıkladığımızda bizi bir pop-up karşılıyor ve Jivochat canlı destek sistemi ile Facebook bağlantısını yapabilmemiz için bizi yönlendiriyor. Bu pop-up ekranında yer alan “Kanal Ekleyin” butonuna tıklıyoruz. Butona tıkladıktan sonra Facebook’a bağlanılıyor ve Facebook hesabımızla ilişkili sayfaları görebilmek için bizden izin istiyor. Bu izin işlemini onayladıktan sonra hemen karşımıza bağlamak istediğimiz Facebook sayfamızı seçme ekranı geliyor. Buradan istediğimiz Facebook hesabını seçerek “Facebook bağlantısını aktifleştirin” butonuna tıklıyoruz.

Facebook entegrasyonu adımları
Facebook entegrasyonu adımları

Hepsi bu kadar! Artık Facebook sayfamıza gelen mesajları bilgisayarımıza ya da telefonumuza indirdiğimiz Jivochat canlı destek uygulamamızdan cevaplayabileceğiz.

Gördüğünüz gibi her şey bu kadar kolay ve hızlı. Dilerseniz keyfinize göre farklı sayfalarınızı da aynı yöntemle bağlayabilirsiniz. Ya da Telegram, Viber, E-posta gibi diğer kanalları size verilen talimatları takip ederek ve Jivochat yardım sayfasında anlatılan adımları uygulayarak tek bir uygulama da toplayabilirsiniz!

Peki ya Fiyatlandırmadan Ne Haber?

“Bu kadar şey anlattın Ömer Faruk, güzel hoş da bu sistemler çok el yakar, yuva yıkar.” dediğinizi ve “Vay arkadaş adamlar neler yapmış ama kullanamıyoruz.” şeklinde iç çektiğinizin farkındayım. Hiç gerek yok!

Jivochat canlı destek sistemini kısa sürede yüz binlerce kullanıcıya ulaştıran bence en güzel tarafı fiyatlandırma politikası. Gelin hiç kafanızı karıştırmadan artısıyla eksisiyle Jivochat’in neleri paralı neleri ücretsiz şekilde sunduğuna bakalım.

Ücretsiz Sürüm

Jivochat canlı destek sistemine hiçbir ücret ödemeden aşağıdaki özellikleri ömür boyu kullanabilirsiniz.

  • 5 temsilciye kadar ekleyebilme.
  • Sınırsız web sitede kullanabilme.
  • Masaüstü, mobil ve tarayıcı uygulamalarının hepsini kullanabilme.
  • 7/24 canlı destek.
  • 20 farklı dilde sohbet penceresi ayarlayabilme.
  • Kendi mobil uygulamanıza entegre edebilmeniz için Mobil SDK.
  • Temsilciler arasında sohbet edebilme.
  • Ziyaretçiyi site içinde yönlendirmeye yarayan işaretleyici özelliği.
  • Uygulama içinde kolaylıklar sağlayan kısayol özelliği.
  • Günlük performans hakkında bilgilendirme yapan otomatik e-posta.
  • Her bir temsilci için çalışma süresi takibi.

Evet, tüm bu fonksiyonları dilediğiniz sitede dilediğiniz cihazda dilediğiniz kadar tamamen ücretsiz kullanabilirsiniz. Jivochat ücretsiz WordPress canlı destek eklentisi ile yine kolay bir şekilde WordPress sitenize de entegrasyon yapabilirsiniz.

Profesyonel Sürüm

Çoğu freemium (sonsuza tek ücretsiz bir sürümü olsa da bazı pro özellikleri de olan) uygulama sizden birkaç özellik için yüksek fiyatlar ister. Bu tarz uygulamarda olduğu gibi freemium özelliğe sahip canlı destek sistemlerinde de pro sürümler gereksiz maliyetlere yol açıyor.

Jivochat, diğer canlı destek uygulamaları ile kıyaslandığında -ki bizzat kendim kıyasladım- gerçekten size maddi manada gayet güzel bir kolaylık sağlıyor. Şuan en yakın ve en popüler rakibinin fiyat politikasına baktığımda neredeyse 2 katı daha fazla fiyatlandırma ile çok daha eksik fonksiyonlar sunduğunu siz de görebilirsiniz.

Lafı daha fazla uzatmadan Jivochat canlı destek sisteminin bize profesyonel sürümünde ne gibi ek özellikler sunduğuna bir bakalım:

  • Ücretsiz versiyondaki özelliklerin tamamı ve aşağıdaki özellikler.
  • Akıllı tetikleyiciler oluşturabilme.
  • Sohbet öncesi ya da sohbet sırasında kullanıcı bilgi isteyebilme.
  • Ziyaretçilerize servis kalitesi geribildirimi yapabilme imkanı sunma.
  • Birden fazla departman oluşturabilme.
  • Ziyaretçileri konumlarına göre dağıtabilme.
  • Akıllı yazım önerileri.
  • 90 dilde anlık çeviri yapabilme özelliği.
  • Sosyal profiller de dahil anlık ziyaretçi bilgisi alabilme.
  • Sohbeti temsilciler arasında aktarabilme.
  • Dosya gönderme.
  • Ziyaretçiniz mesajını göndermeden ne yazdığını okuyabilme.
  • İmla kuralları denetimi.
  • Spam koruma ve önleme.
  • Canlı ziyaretçi takibi yapabilme.
  • Servis kalitesi geribildirimi alabilme.
  • Google Analytics entegrasyonu yapabilme.
  • Raporları Excel olarak dışa aktarabilme.

Gördüğünüz gibi profesyonel sürümü size inanılmaz artılar kazandırıyor. Peki tüm bunların ücretlendirmesi nedir? Rakiplerine kıyasla Jivochat fiyatlandırmalarını TL kuru üzerinden yapıyor. Yani Dolar’mış Euro’ymuş zikzaklar çizmeden fiyatı TL olarak sunuyorlar. Aşağıya detaylı fiyatlandırma bilgisini ekledim.

Paket TürüSüreTemsilci Ekleme SınırıFiyatlandırma (1 temsilci için)
ÜcretsizSınırsız5 temsilciÜcretsiz
Aylık ödemeliAylıkSınırsızAylık 50 ₺
3 Aylık ödemeli3 AySınırsızAylık 45 ₺
6 Aylık ödemeli6 AySınırsızAylık 40 ₺
1 Yıllık ödemeli1 YılSınırsızAylık 29,75 ₺ 35₺
2 Yıllık ödemeli2 YılSınırsızAylık 25,5 ₺ 30₺

Tüm bu şahane özelliklere hemen sahip olmak ve ziyaetçilerinizi müşterilere dönüştürmeye başlamak için aşağıdaki butona tıklayın ve hesabınızı oluşturun. Pro sürümü için size çok daha avantajlı bir fiyatlandırma sağlayacak olan özel BLOGKURDUJIVO promosyon kodunu kullanmayı unutmayın!

Özel!! Promosyon kodu kısmına Blog Kurdu’na özel BLOGKURDUJIVO kodunu girdiğiniz takdirde, Pro sürümünü 14 gün yerine 30 gün ücretsiz deneyebileceksiniz ayrıca 1 ve 2 yıllık planlarda %15 indirim kazanacaksınız! Kısa süre için geçerli bu kampanyayı sakın kaçırmayın.

Jivochat’e Kaydol Müşterilerini Artır!

Size Özel Ücretsiz Kurulum

Eğer Profesyonel sürüm kullanıcısı olmak istiyorsanız ve her şeyin hazır bir şekilde kurulmasını istiyorsanız hemen benimle iletişime geçin tüm işlemleri birlikte yapalım.

Not: bu hizmeti yalnızca Jivochat Pro sürümü için kaydolacaklara sağlamaktayım. Diğer tüm şartları öğrenmek ve hemen bir canlı destek uygulamasına kavuşmak için iletişime geçebilirsiniz.

Abone Ol

Blog Kurdu'na şimdi abone olun birbirinden kaliteli ve farklı içeriklerle blogculuk ve Wordpress deneyiminizi güçlendirin.Onlarca abone arasına katılın, geride kalmayın.
Yorum Yap 17 yorum yapıldı

Yorumlar yeniden eskiye doğru sıralanmıştır.

Cemal Döven Yanıtla
- 00:18

sizin sayenizde tanıştığım jivochat çok işime yaradı, valla satışlarımız çok iyi etkilendi teşekkür ederiz.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 06:56

    İşimize yaramış olmasına çok sevindim 🙂

Ali Yanıtla
- 11:30

Jivoyu en azından sizin referans ile alacaktım. Ancak siz whatshap kurmuşsunuz:)
Yazınız süperdi. Elinize sağlık

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 11:32

    Askere gidince Jivochat’e yetişmem mümkün olmadığından kaldırmak zorunda kaldım 🙂 Sonra da Whatsapp’ı kaldırmaya üşendim 🙂 Ama Jivochat’i kesinlikle tavsiye ediyorum.

Murat Dinç Yanıtla
- 04:40

Şöyle klavyenin başına geçtiğinde harikalar yaratan insanlara imreniyorum. O kadar güzel ve detaylı bir yazı olmuş ki Jivochat’in sitesine girip destek bölümüne bakma gereği duydum, zira resmi sitede bile bu kadar detaylı bir anlatım olup olmadığını merak ettim. Ayrıca bilseydim emeğe saygı amacıyla yazınızdaki bağlantıdan üye olurdum.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 06:06

    Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim Murat hocam 🙂 Eminim klavyenin başına geçsen seninle yarışamam 😉 Umarım tüm içerikler senin için faydalı olur.

Hakan Yanıtla
- 23:51

Akıllı telefonlarla sitemize giriş yapan ziyaretçilerimiz bu eklentiyi kullanırlarken nasıl verim alacağız…AMP olan bir sitede çalışır mı ? Çünkü artık Google yaptığı açıklamayla internet kullanıcılarının %75 gibi büyük bir bölümünün telefonla sayfa ziyareti yaptığını açıkladı… Kısacası telefonlarla yapılan sayfa ziyaretlerinde eklentinin performansı nedir ? AMP ile açılan bir sitede çalışır mı ? şimdiden teşekkürler 😉

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 23:55

    Merhaba Hakan! Güzel noktalara değinmişsin teşekkür ederim 🙂 Normal mobil sitelerde hiçbir sorun olmadan kullanılabiliyor Jivochat canlı destek servisi. Ekranın sağ alt köşesinde minik bir canlı chat ikonu görünüyor mobil cihazlarda. Ancak AMP’de test etmedim. Hemen test edip yorumuna cevap olarak ekleyeceğim sonucu 🙂

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 00:43

    Tekrar selamlar! Aslında test etmeden de söylenebilir bir şeydi ancak ben yine de test etmek istedim. AMP normal javascriptleri çalıştırmadığı için ve Jivochat gibi canlı destek servisleri AMP üzerinde çalıştırılamaz ne yazık ki. Çünkü AMP özel scriptleri desteklemiyor şuan. Zaten bu şekilde olduğu için hızlı oluyor 🙂 Sadece canlı destek servislerinin kodlarına has bir durum değil bu. Normal herhangi bir javascripti AMP üzerinde çalıştırmayı denerseniz AMP uyumluluğu hatası alırsınız.

Burak Demir Yanıtla
- 00:41

teşekkürler güzel paylaşım istediğimi buldum. Çok Güzel Eklenti

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 00:43

    Harika! Güzel günlerde kullanın 🙂

Serkan Yanıtla
- 12:03

Merhaba, bu canlı destek servisinde facebook, telegram, eposta adresi gibi hesapları aynı anda ekleyebiliyor muyuz yoksa sadece birisini mi ek olarak kullanabiliyoruz?

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 12:40

    Merhaba Serkan! Bahsettiğin tüm servislerin hepsini aynı anda kullanabilirsin Jivochat’te. Yani hem canlı destek mesajlarını hem Facebook üzerinden gelen mesajları hem de diğer tüm servisleri aynı anda tek bir uygulamadan yönetebilirsin. İşin en güzel tarafı da bu değil mi zaten 🙂

      Serkan Yanıtla
      - 12:48

      Bilgilendirme için teşekkür ederim. İlerleyen süreçte denemeyi düşünüyorum.

        Ömer Faruk
        - 15:09

        Rica ederim 🙂 Umarım sizin için faydalı olur.

Volkan Yanıtla
- 00:49

çok başarılı bir eklenti sade ve işlevsel 🙂

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 00:50

    Teşekkür ederim! güzel günlerde kullanın 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

* *