Yoast SEO Premium Sürümünün Avantajları Neler?

kategorisinde, en son 1 Mayıs 2018 tarihinde güncellendi. 36 yorum yapıldı
Yazıyı puanla >>

Yoast SEO ayarlarını detaylıca anlattığım ve eklentiye gelen güncellemelere göre sürekli düzenlediğim Yoast SEO Ayarları Nasıl Yapılır? yazısının yoğun ilgi görmesi ve “Yoast SEO premium satın almalı mıyım?” tarzında soruların sıkça sorulmasından dolayı Yoast’ı biraz daha irdelemeye karar verdim. Bunun sonucunda da Yoast SEO premium eklentisini Blog Kurdu için kullanmaya başladım. Bu yazıda sizlere Yoast SEO ücretsiz versiyonu ile Yoast SEO premium versiyonun farklarından ve pro sürümünün getirdiği etkili avantajlardan bahsedeceğim. Ücretsiz sürümünü severek kullandığım ve şiddetle tavsiye ettiğim eklentinin ücretli sürümünün özelliklerinin sizi de memnun edeceğinden şüphem yok.

WordPress için geliştirilen SEO eklentilerinin en popüleri ve en kapsamlı özelliklere sahip olanı şüphesiz ki Yoast SEO‘dur. Çok detaylı ayarlara sahip olmasının başlangıç seviyesindeki kullanıcılar için biraz karmaşık gelebileceğinin farkındayım ancak Mart ayının başında gelen dev güncelleme ile Yoast bu karmaşıklığı gidermek için büyük bir adım attı. Çok daha önceden planladığım Yoast premium yazısını özellikle bu güncellemeden sonraya sakladım. Çünkü gerçekten eklentinin yönetici arayüzü baştan sona değişti. Şimdi gelin merakla beklenen Yoast SEO Premium ve Yoast SEO ücretsiz karşılaştırmasını yapalım ve Yoast premium sürümünü neden kullanmanız gerektiğiniz keşfedelim.

Neden Yoast SEO Premium Almalısınız?

Başlık gayet açık ve net. Bana direkt olarak böyle sorulduğu için ben de direkt bu soruya cevap vererek açık ve net ilerlemek istiyorum. Yoast SEO premium eklentisini neden satın almalısınız? Gelin bu sorunun cevabını bulmak için Yoast’ın premium sürümünde bize ne gibi şahane özellikler sunduğuna teker teker bakalım.

Birden Fazla Odak Anahtar Kelime Belirleyebilirsiniz

Öncelikle Yoast SEO eklentisindeki odak anahtar kelimenin (focus keyword) ne işe yaradığını anlamamız gerekiyor.

Odak anahtar kelime, arama motorlarında ön plana çıkmayı hedeflediğimiz anahtar kelimelerdir. Yoast SEO eklentisi odak anahtar kelime alanına girdiğiniz kelimeye göre içeriğinizi analiz eder ve size kapsamlı önerilerde veya uyarılarda bulunur.

Eklentinin ücretsiz sürümünde en güzel özelliklerinden birisi olan odak anahtar kelime belirleme alanı 1 tane iken Yoast SEO Premium 5 kelimeye kadar odak anahtar kelime eklememize izin veriyor. Böylelikle yazımızı 5 farklı anahtar kelime için detaylı analiz edebiliyoruz.

Yoast SEO premium focus keyword özelliği
Yoast SEO premium çoklu odak anahtar kelime ekleme özelliği.

Birden fazla odak anahtar kelime belirlemek dikkatli ve özenle kullandığınızda size birçok konuda fayda sağlayabilir. İlk kelimenizi içeriğinizin ana teması olarak belirleyip diğer 4 odaklanılmış anahtar kelimeyi içeriğinizin arama motorlarındaki destekleyici aramalarla eşleştirilmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle Google’ın istediğini yani tek bir kelimeden ziyade ilişkili kelimelere bir bütün olarak odaklanmayı başarabilirsiniz.

# Birden çok odak anahtar kelime kullanırken yazınızı sunileştirmemeye dikkat etmeniz gerektiğini unutmayın. Yani Yoast’ın tüm uyarılarını yerine getireceğim diye yazılarınızda anahtar kelimeleri gereksiz ve anlamsız şekillerde kullanmayın. İlk odak anahtar kelimeniz esas kelimeniz olsun. 1’den fazlası yardımcı kelimeler. Her kelimede tüm uyarıları yeşil olacak şekilde ayarlayamayabilirsiniz. Bu çok normal.

Eski URL’leri Yeni URL’lere Yönlendirebilirsiniz

Yoast SEO premium sürümünün benim için hayat kurtarıcı özelliklerden birisi de kesinlikle otomatik ve zahmetsiz 301 yönlendirme modülü.

Diyelim ki sitenizde bir yazı yayınladınız ve bu yazı uzunca bir süre aynı şekilde kaldı. Google tarafından indexlendi, sosyal medya platformlarında paylaşımlar yaptınız. Yani kısacası yazınızı ilk yayınladığınız hali ile her yerde duyurdunuz. Ancak gel zaman git zaman yazınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekti. Bazı konular güncelliğini yitirdi ve yazı linkinizdeki anahtar kelimenizi tamamen değiştirmeye karar verdiniz.

O da ne! Yazınızı her yerde bu linkle paylaştınız ve Google bu şekilde indexledi. Yazı linkini değiştirmek sıralama kaybına yol açabilir, sosyal medyadan gelen ziyaretçileri kaybetmenize sebep olabilir. Peki ya doğru bir yönlendirme ile link değiştirdiğinizde Google sonuçlarında daha üst sıralara çıkabileceğinizi söyleseydim? Şaşırtıcı değil mi? Gelin hemen Blog Kurdu’ndan örnek vereyim.

# Aylar önce “Digitalocean Nedir? Nasıl Kullanılır?” başlıklı bir yazı yayınlamıştım. Yazdığım bu yazı ile “Digitalocean nedir?” gibi arama sonuçlarında ilk 3 sıra içerisinde yer aldım. Aradan geçen zaman sonunda aslında yazımın Digitalocean sunucu kurulumu üzerine odaklanmış olması arama sonuçlarında daha iyi sonuçlar almamı sağlayacağını fark ettim. Bu doğrultuda yazdığım kapsamlı Digitalocean tanıtım yazısını “Digitalocean sunucu kurulumu” yazısına çevirmeye karar verdim. Ama bir sorunum vardı; yazı başlığını, yazı linkini ve yazının odaklandığım anahtar kelimesini değiştirdiğimde sıralama kaybedebilirdim. Şuan yazımın bulunduğu konuma dönüşüm biraz zor olabilirdi.

Bu durum beni kapsamlı ve dikkatli bir çalışmaya itti. Bu çalışmanın en önemli ve en temel noktası yazının eski linkini değiştireceğim linke 301 kodu ile yönlendirmekti. İşte tam da bu noktada Yoast SEO premium imdadıma yetişti. Ne PHP ile ne htaccess ile 301 yönlendirme yapmaya ya da ek olarak bir eklenti kullanmaya gerek kalmadan ben yazının linkini değiştirdiğim an eski link otomatik olarak yeni linke yönlendirildi. Ek olarak hiçbir şey yapmadım, bir dakikamı bile harcamadım.

Peki ya sonuç? Yazı hiçbir sıralama kaybetmedi üstüne 1-2 hafta içerisinde istediğim ve hedeflediğim anahtar kelimelerden ikisinde 1. sıraya birisinde 3. sıraya yerleşti 🙂 Üstelik kararsız birisi olarak yazının linkini 2 kez değiştirmeme rağmen 😀

Yoast SEO premium otomatik 301 yönlendirmesi oluşturma özelliği
Yoast SEO premium otomatik 301 yönlendirmesi oluşturma özelliği.

Yoast premium otomatik 301 yönlendirme özelliği ile sizi inanılmaz bir dertten kurtacak buna emin olabilirsiniz. Özellikle sonradan yazılarınızda yapacağınız URL değişiklikleri artık size bir eksi olarak değil artı olarak dönecek.

Yoast SEO premium sizlere sitenizde otomatik olarak oluşturulan yönlendirmelerin tamamını görebileceğiniz özel bir sayfa da sunuyor. Böylelikle tüm 301 yönlenlendirmelerinizi rahatlıkla kontrol edebiliyorsunuz.

Sosyal Medya Paylaşım Önizlemesi

Sosyal medya artık web sitelerinin kaçınılmaz bir parçası. Giderek büyüyen sosyal medya platformları insanların internet kullanım alışkanlıklarını ve internet kültürünü beklediğimizden çok daha hızlı bir şekilde geliştiriyor.

Gelişen internet kültürü sosyal mecralarda web sitenizin bağlantısını güçlü kılmanızı zorunlu kılıyor. Yoast SEO premium sosyal medya önizlemesi ile bizlere bu konuda da büyük bir kolaylık ve avantaj sağlıyor.

İçeriklerinizi, yazılarınızı ve web siteniz üzerinden yayınladığınız her şeyi sosyal medya önizleme aracı ile sosyal medya platformlarında paylaşmadan önce nasıl görüneceğini kontrol edebiliyorsunuz. Dilerseniz arama sonuçlarında görünenden farklı bir başlık ve meta açıklaması belirleyebiliyorsunuz. Hatta yazınızın kapak görselini de sosyal medyaya özel olarak değiştirebiliyorsunuz.

Yoast SEO premium sosyal medya paylaşım öncesi önizleme özelliği
Yoast SEO premium sosyal medya paylaşım öncesi önizleme özelliği.

Bu bence oldukça faydalı bir özellik. Çünkü sosyal medyada çarpıcı paylaşımlar yapmak size güzel geri dönütler sağlayabilir. Yazınızın ne orijinal başlığını ne meta açıklamasını ne de öne çıkan görselini değiştirmeden sadece sosyal medya platformlarına özel başlık, açıklama ve kapak resmi belirlemek bunun yanında da paylaşmadan önce kontrolünü yapabilmek ziyaretçi kitlenizi artıracaktır.

Hızlı ve Pratik İç Bağlantı Önerileri

İç bağlantı öneri aracı Yoast SEO premium özellikleri arasında bence en etkili ve pratik olan özelliklerden birisi. Yazdığınız yazıdaki kelimeleri tarayarak size diğer yazılarınıza bağlantılar oluşturmanız için öneriler sunuyor. Örneğin bir yazı yazıyorsunuz ve “rich snippets” kelimesini bu yazıda kullandınız. Daha önce buna benzer bir kelime kullandığınız yazının linki size öneri olarak gösteriliyor. Böylelikle site içinde şahane bir linkleme yapabiliyorsunuz. Yazılarınızı anahtar kelimelerle birbirlerine bağlayabiliyorsunuz.

Yoast SEO premium yazı içeriğine göre anahtar kelimeye dayalı benzer yazı önerileri ve iç bağlantı özelliği
Yoast SEO premium yazı içeriğine göre anahtar kelimeye dayalı benzer yazı önerileri ve iç bağlantı özelliği.

Yazılarınızın içinde diğer içeriklerinize linkler vermek ve sitenizde bir bağlantı ağı örmek önemli SEO stratejileri arasında yer alır. Yoast SEO premium size bunu kolaylıkla ve uğraşmadan yapma fırsatı sunuyor.

Daha önce yazdığınız yazıların nelere odaklandığını unutabilirsiniz. Yoast premium size bu unutkanlığı ortadan kaldırmak için iç linkleme özelliğini sunuyor. Doya doya kullanın 🙂

Not: Bu özellik şuan Türkçe dilini desteklemiyor. Yani Türkçe yayın yapan bir siteniz varsa bu özelliği göremeyebilirsiniz. Eğer Türkçe için de destek eklenirse bu uyarıyı mutlaka güncelleyeceğim. Desteklenen tüm dillerin listesini buradan görebilirsiniz.

Yoast Premium Almalı mısınız?

Yoast premium, ücretsiz sürümüne ek olarak yukarıda listelediğim şahane ek özelliklere sahip olmanızı sağlıyor. Vereceğiniz paranın uzun vadede size güzel getirileri olacağından şüpheniz olmasın.

Ayrıca premium sürümünü kullanan kullanıcılarına direkt olarak email desteğinin olması da büyük bir avantaj. Sorunlarınıza hızlı bir şekilde çözüm üreten şahane bir ekiple muhattap olacağınız için kafanız daima rahat 😉

Ben hem uzun bir süredir merak ettiğim için hem de bu yazıyı yazmak için Yoast SEO premium sürümünü test ettim. Küçük ama etkili özelliklerinin bana gerçekten artıları oldu. 301 yönlendirmesi ve birden fazla odak anahtar kelime analiz aracı bana inanılmaz kolaylıklar sağladı.

Eğer bütçeniz elveriyorsa Yoast pro sürümünü size de şiddetle tavsiye ederim! 🙂

Yoast SEO eklentisinin ayarlarını nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız Yoast SEO ayarları nasıl yapılır? başlıklı yazımı okuyabilirsiniz. Ayrıca SEO dostu kalıcı bağlantı ayarlarını nasıl yapacağınızdan emin değilseniz WordPress SEO dostu URL oluşturma yazıma göz atabilirsiniz.

Yoast SEO premium sürümü ile ilgili aklınıza takılan tüm soruları her zaman olduğu gibi aşağıdaki yorum bölümünden bana sorabilirsiniz. Hepinize mutlu bloglamalar!

Abone Ol

Blog Kurdu'na şimdi abone olun birbirinden kaliteli ve farklı içeriklerle blogculuk ve Wordpress deneyiminizi güçlendirin.Onlarca abone arasına katılın, geride kalmayın.
Yorum Yap 36 yorum yapıldı

Yorumlar yeniden eskiye doğru sıralanmıştır.

Emre ünal Yanıtla
- 23:37

Merhaba hocam makalenizi büyük bir zevkle okudum ve istifade ettiğimide dusunuyorum fakat bunun yanı sıra bir sorum olacak ben şuan Rank math kullanmaktayım sizce Rank math mi yoksa yoast premium bundle tam paketimi tercih etmeliyim daha iyi sonuçlar için bundle paket icerigi : 1.) Yoast premium 2.) Local SEO 3.) Video SEO 4.) News SEO cevabınızi bekliyorum bol trafikli günler dilerim

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 23:08

    Merhaba, biraz geciktim cevap vermekte kusura bakmayın 🙂 Rank math konusunda uzun süreli bir kullanım deneyimi yaşamadım. O yüzden kıyaslama noktasında net bilgi veremeyeceğim maalesef. Ancak Yoast’ın oldukça güzel işler çıkardığına dair birebir tecrübelerim var. Bütçe noktasında sıkıntınız yoksa Yoast’ı öneririm. Ancak unutmayın aynı araçlar her proje ve kullanım tercihleri için aynı sonuçları vermeyebilir. Mutlu bloglamalar 🙂

aytekin Yanıtla
- 02:02

Emeğiniz için teşekkürler hocam. İnternal link yeni sürümlerde de sitenizdeki gibi mevcut mu? Çünkü tanıtımlara baktığımda sadece bilgi olarak veriyor. Sizin gösterdiğiniz şekilde yok. Boşa para vermeyelim .İstediğim en önemli özellik internal link.

https://blogkurdu.net/wp-content/uploads/2018/05/yoast-premium-internal-linking.png

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 11:21

    Merhaba,

    Internal Linking özelliği Türkçe dili için mevcut değil. Belirli dillerde çalışıyor. Yoast’ın kendi sayfasından ve şuradaki diğer sayfasından detaylı bilgi alabilirsiniz. Desteklenen dillerin listesini görebileceğiniz bağlantıyı da yazı içerisinde paylaşmıştım.

Serhat Yanıtla
- 14:42

Merhaba, “Hızlı ve Pratik İç Bağlantı Önerileri” özelliğini nasıl kullanabilirim?

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 11:42

    Merhaba, Aytekin Bey’in yorumuna verdiğim bağlantılardan detaylı kullanım bilgilerini görebilirsiniz 🙂

cenk Yanıtla
- 17:55

Hocam şöyle bir durum var 301 yönlendirmelerini wordpress artık kendisi otomatik yapıyor.Herhangi bir eklentiye ihtiyaç kalmıyor.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 18:29

    WordPress’in böyle bir özelliği yok şu an. Farklı bir özellikle karıştırıyor olabilir misiniz?

Ali Yanıtla
- 11:45

All In One SEO Pack etsizlestirip Yoast Seoyu aktif edersem ek olarak bir işlem gerekir mi? Gerekirse ne gibi
Teşekkürler

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 11:48

    Etkisizleştirmeden önce Yoast SEO ayarlarındaki “Araçlar” sayfasına gidin ve ardından “İçeri Al / Dışarı Aktar” seçeneğini seçin. Açılan sayfada “Diğer AMO eklentilerinden içeri aktar” sekmesine giderek aktarımı gerçekleştirebilirsiniz.

MOTO KURYE Yanıtla
- 12:10

Merhaba bu sürümün ücretsiz lisans anahtarı varmı? Bazı yabancı sitelerde premium sürümü kurulumu veriliyoır bu aynı değilmşi?

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 16:57

    Ücretli bir ürünü ücretsiz olarak dağıtan yerlere güvenip tüm emeklerinizi çöpe atmayın.

ali Yanıtla
- 12:52

Ömer faruk hocam merhaba;Makelerinizi okuyarak çok değerli bilgiler tecrübeler kazanıyoruz.
Öğrenmek istediğim konu ,Lokal seo eklentisi ve ayarları nasıl yapılıyor bilgi paylaşabilirmisiniz?

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 18:25

    Yorumunuz için teşekkür ederim. Lokal SEO ile ilgili içerik üretmek isterim ancak şu sıralar pek müsait olmadığım için yakın vakitte pek mümkün görünmüyor :/

ufuk Yanıtla
- 12:21

Merhaba hocam, premium kullanıyorum fakat bütün paylaşımlarım “sahipsiz içerik” olarak uyarı veriyor bunu nasıl düzeltebilirim.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 13:19

    Merhabalar, sahipsiz içerikler diğer içeriklerden link verilmediği anlamına gelir. Yani bir yazı yayınladığınızda bu yazınıza farklı yazılarda link verilirse sahipsiz içerik olarak gösterilmez. İç SEO için önemlidir. Yazılarınızı birbiri içerisinde linklendirirseniz bu sorundan kurtulursunuz ve iç SEO açısından daha avantajlı hale gelirsiniz.

      ufuk Yanıtla
      - 13:32

      Makale içerisinde kelimelere link vererek çözmeye çalıştım ama olmadı. Başka nasıl link verebilirim ?

        Ömer Faruk
        - 13:45

        Doğru yapmışsınız bu şekilde linkleme yapmanız gerekiyor. Yoast henüz bu linkleri saymamış olabilir. Yoast ayarlarında “Araçlar” sayfasına gidere “Text link counter” seçeneği altındaki yeniden sayma butonuyla iç linkleri tekrar saydırmayı deneyebilirsiniz.

Çıplak Yazar Yanıtla
- 00:40

Sanırım alacak olsam sadece +fazladan anahtar kelime girebilme özelliği için alırdım. Şu anda da fazlasıyla iş görüyor ama +1 tane bile fazla anahtar kelime girebilmek bence inanılmaz fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 01:38

    Öneririm 😉

Fatih Demir Yanıtla
- 15:45

Merhaba,

5 tane anahtar kelime yazıldığında html kaynak kodunda nasıl görünüyor ?
<meta property="og:description" etiketinden 5 tane mi oluyor ?
Sizin kaynak kodunuza yanlış bakmadıysam 1 tane var görünüyor. Yani premium özellikte bu meta tag'ın 5 tane anahtar kelime olma durumuna göre nasıl bir syntax yazımı oluyor ?

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 15:49

    Merhabalar, eklediğiniz anahtar kelimeler size yazıyı yazarken önerileri sunma işine yarıyor. Kaynak kodunda görünen anahtar kelimeler Google artık anahtar kelimeleri SEO kuralı olmaktan çıkardığı için kaldırıldı.

    Description kısmı bir tane oluyor. Siz bu 5 anahtar kelimeye göre hem içeriğinizi hem de meta description bölümünü düzenliyorsunuz. Olayı bu zaten 😉

      Fatih Demir Yanıtla
      - 16:23

      Cevap için teşekkürler ama iyice anlayabilmek adına irdelemek istiyorum. Dediğiniz gibi sanırım keyword metatag’ı artık arama motorları tarafından dikkate alınmıyor. Ve kaynak kod’larda da keyword yok sanırım.

      Gerçi yoast’da hâla “focus keyword” diye bir alan var. Neden hâla var ? Ben yazılarımı yayınlar iken orayı hâla itina ile dolduruyorum. Premium’a geçildiğinde bu focus keyword alanının 5 tane olacağını sanıyordum. Bu da 5 tane Long tail keyword yazarak, 5 anahtar kelimede üst sıralara çıkabilmek amacıyle düşünüyordum. Ki bu 5 anahtar kelime de yazılarım içersinde bir alt konu zaten. Yani içeriğini yazdığım alt konulardan 5 tanesini bu focus keyword’e düşünüyordum. Ama yanlış anlıyorum galiba. Bu amaca hizmet etmiyor ?

      Ama şöyle bir avantajı var, 5 tane focus keyword olmasa da, 5 tane meta desc oluyor. Buraya 5 long tail keyword ile ilgili yazsak amaca uygun olur mu aceba.

      Yani üstad daha açık ve gerçek bir örnek ile sorayım ;
      Yazının adı : “Arpacık neden çıkar” (title)
      1 Arpacık nedir ?
      2 Arpacık neden çıkar ?
      3 Arpacık nasıl geçer ?
      4 Arpacık ne kadar sürede geçer ?
      5 Arpacık ameliyatı
      6 Arpacık ameliyatı sonrası yapılması gerekenler
      7 Arpacık için bitkisel öneriler

      Bu 7 alt konudan (h2) 5 tanesini focus keyword yazabileceğimi düşünmüştüm. Ama bir esprisi kalmamış gibi algılıyorum. 5 tanesi için description yazılabiliyor sadece galiba.

        Ömer Faruk
        - 16:31

        Aslında doğru anlamışsınız tam da dediğiniz gibi. Focus keyword ile meta keyword aynı şey değil. Yoast’ın focus keyword özelliği sizin içeriğinizi daha SEO uyumlu yazabilmenizi sağlar. 1 tane focus keyword yazdığınız zaman bu keyworde göre hem içeriğinizi hem de meta açıklamasını inceler ve yapmanız gerekenleri size öneri olarak sunar. Siz premium alırsanız bu focus keyword alanı 5e yükseliyor. Yani siz 5 tane focus keyword yazdığınızda bu kelimelere göre içeriğinizi ayrı ayrı inceler ve size her kelime için ayrı ayrı SEO önerisi sunar. Meta açıklamasını 1 kez girerseniz 5 kez değil. Bir yazının 1 tane meta açıklaması olur. Ancak bu 5 focus keyword meta açıklamanıza ayrı ayrı öneriler sunar. Anladığınız şey doğru.

        Focus keyword en başından beri size içeriğinizi doğru yazmanız için öneri sunan bir özellikti. Bu hala aynı işleve sahip. Anahtar kelimeleri Google’ın önemsemediği doğru. Ancak siz focus keywordler yardımı ile içeriğinizi SEO uyumlu şekilde yazıyorsunuz.

      Fatih Demir Yanıtla
      - 17:01

      Cevap için teşekkür ederim. Aslında yanlış bildiğim bir şey vardı, sayenizde onu da öğrenmiş oldum.

      Ben şöyle sanıyordum ilk zamanlarda ; focus keyword’e yazılan değer ne ise, google’a bu yazı için sinyal gönderiyor. Yani “bu yazı bu anahtar kelimesinde aratılanlar için yazılmış bir yazıdır” sinyali gibi. Ama aslında öyle bir şey yok. Focus keyword yoast eklentisinin sadece bize içerde gösterdiği bir yardım. Yani kırmızıya ve yeşil’e boyayıp yardımcı oluyor sadece. Başlıkdı, içeriğinde geçme oranıydı, resimlerde geçiyor geçmiyor vs. Yani bir nevi direkt keyword gönderemiyorsun sinyal olarak, google’da üst sıralarda yer almak istediğin anahtar kelimeyi düzgün kullanmış mısın onu görebiliyorsun. O yüzden de html çıktısı / meta etiketinde de yer almadığı için google bot itina ile bu anahtar kelime için yazılmış diyemiyor.

      O zaman düşünüyorum da 5 tane anahtar kelimenin bir esprisi kalmıyor. Çünkü en önemli etkenlerden bir tanesi, Title, seo başlığı gibi özelliklerde kırmızı yanacak. Sonuçta 5 tane seo başlığı ve 5 tane title olamayacak.

      Yani ; ben yazının başlığını “Arpacık nedir” ve seo başlığını da “Arpacık nedir” yaparsam ve ilk paragraflarda yine “Arpacık nedir” ile ilgili açıklama yaparsam, ki yazının da url adını da böyle verdiğimizde zaten 3-4 tane yeşil ışık yalan olacak.

      Bana nedense çok kullanılabilir gelmedi bu 5 focus keyword olayı. Sırf bunun için alacaktım aslında. (yanlış anlamışım meğerse) Halbuki isteğim doğrultusunda bir hedefi ve amacı yok. Ben istiyordum ki, 5 tane long tail keyword ile ilgili sinyal göndereyim özel meta tag keyword’ler ile. Ama kullanımdan kalktı.

      Ee madem keyword yok ve zaten gerisi yazının içinde var. Yani h2 olarak ve bazı yerlerde bold olarak konu hakkında bahsetmişim. Ekstra olarak yoast’a bir yerlere bir şey girmeme gerek yok diğer keyword’ler için.

      Kusura bakma uzun uzun yazıyorum. Bu arada temanda ufak bir eksiklik/bug da söz konusu. Senin verdiğin ikinci cevabın üzerine gelip “cevapla” yapamadım. İlk mesajının üzerinden yapabilmek zorunda kaldım. Bu da ayrı bir geri dönüş olsun : )

        Ömer Faruk
        - 17:19

        Bu özelliğin kullanışlılığı biraz sizin performansınıza ve irdelemenize göre belli oluyor. Ben kullanıyorum, memnunum 🙂 Ama dediğiniz gibi ping gönderme Google’a haber verme gibi bir işlevi yok.

        Yoruma cevap verme olayı bug değil aslında ben bilerek alt alta fazla yorum olamaması için kısıtlıyorum. WordPress’te bunun için kademeli yorumlar seçeneği var. 3. Kademeden sonra cevap verildiğinde düzeni bozabiliyor. O yüzden böyle bir kısıtlama yapıyorum 🙂

Metin Teksoy Yanıtla
- 22:49

Kelime linkleme özelliğini beğendim, anladığım kadarıyla çok gerekli değil ve haber, lokal bazlı seo için özel çözümler sunan bir firma.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 22:56

    Evet, dediğiniz gibi farklı konularda özel çözümler sunuyor.

arif Yanıtla
- 05:10

hocam yoast sitemap_index.xml 4 tane sitemap var.ben buraya fazladan sitemap nasıl eklerim.sitemap-1.xml diye bir sitemap dosyam var ama sitemap_index.xml içinde gözükmüyor.eklemek istiyorum nasıl eklerim.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 09:49

    Merhabalar, Yoast sitemapi yazılar, sayfalar, kategoriler, arşivler gibi WordPresse bağlı oluşturuyor. Sizin site haritanızı bu listeye ekleyemezsiniz. Eklemenize gerek yok zaten ayrı olarak da kullanabilirsiniz.

kosembol Yanıtla
- 01:06

Gayet güzel ve başarılı eklentiler paylaşıyorsunuz devamını bekliyoruz.

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 01:10

    Yorumunuz için teşekkürler! Mutlu bloglamalar 🙂

Türker Kulcu Yanıtla
- 14:55

Merhaba, Yoast premium aldım ancak Yoast internal linking kısmı ile sosyal medya ön izleme kısımları çıkmadı. Bunun ayarı mı var?

    Ömer Faruk Yanıtla
    - 15:04

    Merhabalar, sosyal medya önizleme bölümü yazı altındaki Yoast kutusunda mevcut. Internal linking için bir not bırakmıştım eğer Türkçe yayın yapıyorsanız bu özelliği henüz göremiyorsunuz.

      Türker Kulcu Yanıtla
      - 18:05

      Teşekkür ederim sağolun. Bir soru daha soracaktım. Yorum sisteminde hangi eklenti kullanıyorsunuz, yorum onaylandığında e posta gidiyor.

        Ömer Faruk
        - 18:16

        Rica ederim 🙂 Comment Approved eklentisini kullanıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

* *